L’Ajuntament fa pública la primera de les avaluacions anuals del Pla Jove de Xàtiva

La valoració dels quatre eixos sobre els quals s’ha treballat ha estat satisfactòria, i s’han inclòs línies d’actuacions degut a la pandèmia

La regidora de Joventut Lena Baraza ha comparegut aquest matí en roda de premsa per tal de realitzar una avaluació dels primers resultats extrets del I Pla Jove de Xàtiva, que es va aprovar en abril del passat any per tal d’atendre les demandes dels i les joves de la ciutat.

Aquest Pla Jove, que està estructurat en 4 eixos (emancipació, ciutadania, estil de vida i oci i temps lliure), 10 línies d’actuació i un total de 40 accions, preveu un informe d’avaluació anual a més d’un altre informe més extens a la seua conclusió. A més a més, com a conseqüència de l’aparició de la pandèmia, que ha fet mossa especialment a la joventut, l’equip tècnic ha inclòs noves línies d’actuació vinculades a l’àrea econòmica però també a l’educativa i a la salut mental.

«Aquest Pla era molt important perquè ens permet eliminar la improvisació en les polítiques de joventut i posar-les al centre de la política municipal», ha assegurat la regidora de Joventut Lena Baraza, qui ha afegit que «és el moment d’avaluar aquelles accions que vam proposar amb l’inici d’aquest Pla, el que suposa un acte de valentia perquè li rendim comptes a la ciutadania de tot el treball que realitzem des del departament».

Pel que fa als eixos, en el corresponent a l’emancipació s’han treballat línies com ara l’ocupació, l’habitatge i l’educació, havent-se complit la majoria d’objectius de manera mitjana i alta i destacant la realització del procés participatiu «Creem ocupació» i l’oferta de cursos de qualitat en l’àmbit del temps lliure. D’altra banda, l’eix de la ciutadania s’ha centrat en les línies d’associacionisme, participació i informació, amb una majoria d’objectius complits i destacant la renovació i ampliació del conveni amb el Consell de la Joventut i la consolidació de les assemblees celebrades al JOC i la participació dels i les joves en la configuració d’aquest espai.

El tercer dels eixos, el de l’estil de vida, s’ha centrat en els valors i en la salut i les conductes addictives, destacant la realització d’un gran nombre de campanyes per fomentar la solidaritat, la igualtat, la tolerància i l’estil de vida saludable; destacant entre d’altres les campanyes «Estima’m bé» sobre relacions igualitàries i sanes entre parelles i «Ai, quina por, no?» amb informació sobre què hi ha darrere de la indústria del porno.

Per últim, l’eix de l’oci i el temps lliure ha treballat les línies de l’oci alternatiu i la cultura, amb una valoració satisfactòria i destacant en 2019 les rutes nocturnes i els concerts joves d’Al Ras (durant la Fira). En 2020 la regidoria s’ha hagut d’acoblar en aquest aspecte a les limitacions esdevingudes per la pandèmia.

Aquesta avaluació, la primera des que es va aprovar el Pla el passat any 2019, és un instrument per valorar el grau d’execució de les activitats previstes i la seua eficàcia. A més a més també s’han realitzat propostes de millora que s’avaluaran de cara al proper informe.

«A l’àrea de Joventut disposem de totes les dades disgregades per sexe i edat, el que ens servirà a l’hora d’elaborar els pressupostos municipals amb perspectiva de gènere», ha incidit Baraza, qui també ha explicat que «tot i que l’avaluació és satisfactòria, som conscients de que el treball no acaba ací i en 2021 es treballarà sobre els eixos principals».

No hay comentarios

Dejar respuesta