L’Ajuntament es reuneix amb l’ICAV per sol·licitar el retorn dels jutjats de violència de gènere a Xàtiva

Han participat representants de tots els grups polítics municipals i s’ha creat un grup de treball per recopilar un informe de situació

Xàtiva,31 de gener de 2024.- L’Ajuntament de Xàtiva ha mantingut aquest dimecres una reunió amb el l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València (ICAV) en la qual s’ha donat continuïtat a la que ja es va produir a inicis del passat mes de desembre amb el Degà José Soriano, per tal de traçar el full de ruta per a sol·licitar la tornada de les competències en matèria de violència de gènere als jutjats de la ciutat.

En aquesta reunió, a la qual han assistit representats de tots els grups polítics de la ciutat, s’ha creat un grup de treball amb la intenció d’elaborar un informe recopilatori de situació junt a l’aportació d’informes sectorials tant per part dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat com de serveis municipal com ara Casa de les Dones o Centre de Dona Rural; a més de l’aportat pel propi ICAV sobre la situació provocada després de la retirada de competències.

«La recuperació de les competències en matèria de violència de gènere és una prioritat per a aquest equip de govern i per a aquesta ciutat. En aquest sentit ha tingut lloc la reunió de hui, en la qual hem decidit iniciar una ronda de contactes per reclamar el retorn de les competències als jutjats de Xàtiva» ha indicat l’alcalde Roger Cerdà.

El següent pas serà reunir-se amb la Conselleria de Justícia i la Delegació de Govern, per tal de sol·licitar posteriorment una entrevista amb el Ministeri de Justícia amb la intenció de reclamar la reversió d’aquesta situació en el següent repartiment de seus judicials.

«S’han plantejat altres accions de tipus reivindicatiu que es troben en estudi, i anem a esgotar totes les vies possibles per revertir aquesta situació injusta que acaba suposant un problema especialment per a les pròpies víctimes», ha assegurat Cerdà.

No hay comentarios

Dejar respuesta