La Primitiva Setabense convocat l’I Concurs «Medina Xateba» de composició per a dones


La Societat Musical La Primitiva Setabense de Xàtiva organitza la primera edició d’aquest concurs nacional de composició orquestral per a dones compositores

En els últims anys hem assistit a una posada en valor del paper de les dones en tots els àmbits musicals. La seua presència com a intèrprets, directores i compositores en el panorama autonòmic, nacional i internacional cada vegada compta amb més força i major visibilitat. Seguint aquesta filosofia, la Societat Musical La Primitiva Setabense de Xàtiva suma el seu esforç llançant la primera convocatòria del concurs nacional «Medina Xateba» de composició orquestral per a dones compositores.

Aquest concurs té la finalitat de fomentar, enfortir i impulsar el talent creador de dones compositores per a la formació d’orquestra de corda. Les compositores han de comptar amb la nacionalitat espanyola i/o tindre la seua residència en territori espanyol. Les obres presentades hauran de durar entre sis i deu minuts, la seua forma serà lliure i serà inèdita en totes les seues parts.

En una primera fase, el jurat qualificador preseleccionarà tres peces d’entre totes les rebudes que passaran a la fase final. La Orquestra de la Societat Musical La Primitiva Setabense serà l’encarregada d’interpretar les obres finalistes durant el concert públic que se celebrarà el pròxim 29 de juny en el Gran Teatre, gràcies a la implicació i col·laboració de l’Ajuntament de Xàtiva.

Després de l’audició, el jurat atorgarà l’accèssit «Aulavirtualmúsica» premiat amb 500€ i el primer premi «Kapitalia Immobiliària» valorat amb 1.000€. A més d’aquestes dues empreses, l’editorial musical Aulavirtualmúsica i la immobiliària Kapitalia, també patrocinen el concurs Recreatius Saetabis i l’associació per la igualtat i contra la violència de gènere Xateba.

La recepció d’originals es realitzarà mitjançant correu electrònic i es tancarà el pròxim 20 de març. Les bases completes es poden consultar en la web de la societat musical i en les seues xarxes socials, així com en l’enllaç bit.ly/medinaxateba

La Societat Musical La Primitiva Setabense és una de les societats musicals més antigues i reconegudes de la Comunitat Valenciana. Compta amb nombroses agrupacions d’entre les quals destaca la banda i la seua orquestra, fundada en 1989. Un dels seus trets identitaris és el treball i redescobriment d’obres de dones compositores, i amb aquest concurs s’amplia i es consolida aquesta línia d’actuació.

No hay comentarios

Dejar respuesta