L’Ajuntament de Xàtiva reparteix 2.500 gots reutilitzables entre les comissions falleres de la ciutat

També s’ha organitzat el dispositiu de neteja de castells, mascletades, actes i del dia de la cremà

L’Ajuntament de Xàtiva ha preparat un ampli dispositiu pel que fa a neteja viària i gestió i recollida de residus durant els propers dies de falles.

D’una banda s’han repartit 2.500 gots reutilitzables entre les comissions falleres de la ciutat per tal de tractat de reduir la generació de plàstic. Els gots compten amb la llegenda «No cremem el medi ambient, per unes falles sostenibles».

D’altra banda, s’ha proporcionat un contenidor groc de 360 litres a cadascuna de les comissions per tal de facilitar el trasllat de plàstics i envasos als contenidors situats en la via pública, amb la finalitat d’afavorir el reciclatge. També es col·locarà un contenidor d’orgànica d’ús exclusiu per a cada casal, identificat amb un vinil, junt amb cinc papereres al voltant de cada monument faller.

S’han entregat pòsters amb normes relacionades amb el medi ambient realitzats per educadors ambientals, per tal de col·locar-los als casals, i també s’ha enviat una carta a les comissions falleres amb mesures d’obligat compliment durant aquestes festes.

Neteja viària

A més de les accions destinades a la gestió de residus, el departament de Gestió de Residus i Neteja Viària ha organitzat el dispositiu de neteja per a castells, mascletaes i actes fallers adaptats als talls de carrers.

Com en anys anteriors, una vegada es conega l’ordre de crema de les falles es prepararà el dispositiu de la Cremà. Per a tal fi s’organitzaran tres equips cadascun dels quals actuaran en sis falles. Tots ells es reuniran finalment en la millor falla de la ciutat per tal de completar el dispositiu.

«Faig una crida a la responsabilitat del col·lectiu faller i de tota la ciutadania per tal de gaudir de la festa respectant la via pública», ha indicat la regidora de Medi Ambient Reme Sinisterra, qui ha aprofitat per desitjar «unes bones falles, netes, sostenibles i amb la precaució de no cremar el Medi Ambient».

No hay comentarios

Dejar respuesta