La Junta Local Fallera de Xàtiva presenta el seu llibret 2022

En la vesprada de divendres se celebrava a l’Antic Hospital de Xàtiva la presentació del llibret explicatiu de la JLF 2022, amb la presència de les Falleres Majors de la ciutat, Patricia Viñes i Marives Puchades. Aquest mateix acte va ser últim celebrat per la JLF en 2020, a l’endemà se suspengueren tots els actes fallers.

Van presidir la presentació, les Falleres Majors de la ciutat, Patricia i Marives, la regidora de Falles, María Beltrán i el president de la JLF, Jesús González. A més, de les falleres majors de 2022, les corts d’honor i les falleres majors i presidents de les comissions de la ciutat.

Segons ha explicat el president de la JLF, Jesús González, «es tracta d’una publicació que segueix la mateixa línia dels últims anys existint prou relació entre la portada i el contingut interior, enguany en un monogràfic amb imatges de totes les comissions de la ciutat i sense articles». A més es va presentar un segon llibret titulat»Les Falles de Xàtiva» un llibret amb format de llibre a l’antiga on es poden trobar articles relacionats amb la història de les falles i la indumentària fallera entre altres. Finalment, González ha volgut agrair la tasca dels col·laboradors i de tota la gent que ha fet possible aquest llibret i ha afegit que «estic molt content que aquests dos llibres per fi puguen veure la llum». Segons la regidora de falles » Fa 731 dies es trobàvem en aquest mateix lloc, han sigut dos anys molt complicats per a totes les comissions de la ciutat, però ara ja estén ací de nou ara si, ara és el moment de gaudir de la nostra festa. El segon dels llibrets que presentem és molt important per a mi, perquè fa dos anys em van presentar el projecte i pense que és molt interessant que les falles de Xàtiva tinguen un volum on es parle de la segona ciutat més important en plantar falla després de València».

Finalment, la Junta Local Fallera també va donar a conéixer, durant el desenvolupament de l’acte, els finalistes del Premi Climent Mata al disseny de llibret de falla. Pel que fa a Xàtiva, optaran a aquest guardó les comissions de Abú Masaifa, Selgas Tovar i Espanyoleto.

Els llibrets finalistes a nivell autonòmic han estat els de les comissions: Falla Sant Vicent de Paula – Diputada Clara Campoamor de València, Falla Eduardo Merello de Port de Sagunt, Falla Castielfabib – Marqués de Sant Joan de València, Falla Plaça Rodrigo de Port de Sagunt i Falla del Xúquer de Sueca.

No hay comentarios

Dejar respuesta