L’Ajuntament de Xàtiva posa en marxa el calendari d’actuació per al tractament i control del mosquit tigre

Des del passat mes de març s’està actuant ja en el tractament de mosquits i mosca negra, que s’estendrà fins al proper mes d’octubre

L’Ajuntament de Xàtiva ha posat en marxa el calendari d’actuació de cara a l’estiu per al control i tractament del mosquit tigre i la mosca negra dins del terme municipal. El tractament del mosquit tigre s’intensificarà el proper mes de juny i s’estendrà fins l’octubre, durant els mesos de majors temperatures, tot i que ja es va iniciar el passat mes de març amb caràcter preventiu tant per als mosquits com per a la mosca negra.

En el cas del mosquit i mosquit tigre l’aplicació del producte s’aplica en aigües estancades i embornals, mentre que pel que fa a la mosca negra, l’aplicació té lloc en zones d’aigua correnta com ara séquies i rius.

«Des de l’Ajuntament de Xàtiva estem treballant en el control i la gestió del mosquit tigre en tot el terme municipal. L’increment d’aquest mosquit es troba directament relacionat amb l’augment i repetició de pluges durant els darrers mesos, que estan propiciant unes condicions molt favorables per a la seua reproducció», ha manifestat la regidora de Medi Ambient Reme Sinisterra, qui ha destacat que «com tots els anys, s’estan realitzant tractaments preventius i larvicides, més eficaços en el control d’aquests vectors, amb productes més específics i respectuosos amb el medi ambient i la resta d’éssers vius».

El mosquit tigre (Aedes albopictus) és un mosquit invasor que procedeix del sud-est asiàtic, havent-se instal·lat ja en nombrosos països del continent europeu, inclòs Espanya. És menut, mesura entre 2 i 10 mm, de color negre i amb ratlles blanques. Aquest mosquit té capacitat per actuar com a vector de malalties com ara el Dengue i el Chikunguña, tot i que també pot ser vector competent per a la transmissió d’altres virosis com ara el Zika.

Actualment s’ha detectat la presència del mosquit tigre a 234 dels 266 municipis de la província de València, entre els quals es troba Xàtiva, pel que aquestes campanyes de control són fonamentals de cara a l’estiu, període en el qual augmenta el seu nombre.

Les mesures preventives per evitar la proliferació del mosquit tigre passen per localitzar i eliminar els focus de cria així com evitar cúmuls d’aigua en llocs com ara balcons, patis i jardins o mantindre netes fonts i les canalitzacions. També s’aconsella buidar freqüentment els bevedors dels animals. Altres consells per evitar les picades de mosquit són instal·lar teles mosquiteres que eviten la seua entrada a l’interior, portar mànega llarga i pantalons ajustats als turmells, limitar l’activitat en exterior durant els períodes de màxima activitat del mosquit o considerar l’ús de repel·lents.

La regidora de Medi Ambient ha fet una crida a la ciutadania per a la seua col·laboració, ja que donades les característiques del mosquit tigre, aquests troben els llocs propicis de reproducció dins dels espais privats. «És necessària l’ajuda de totes i tots per a prendre les mesures oportunes de prevenció i evitar la propagació d’aquest insecte, evitant l’acumulació d’aigua en poals, joguets, arruixadores, cendrers o qualsevol altre recipient», ha indicat Sinisterra.

No hay comentarios

Dejar respuesta

tres × cuatro =