L’Ajuntament de Xàtiva no ha renunciat a cap subvenció de la Diputació per a la plaça de bous

L’alcalde explica en el plenari que va ser la Diputació qui va desistir d’un projecte que contemplava obres en 7 places de bous i que en cap d’elles s’han dut a terme intervencions

En resposta a una pregunta del portaveu del grup municipal de Ciudadanos, Juan Giner, l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha negat que l’Ajuntament de Xàtiva haja renunciat a cap subvenció de la Diputació de València per a obres en la plaça de bous de la ciutat. Cerdà ha matisat que fou la pròpia Diputació qui va desistir d’executar aquesta línia de subvencions.

Cerdà ha explicat que en l’any 2014, baix la presidència d’Alfonso Rus, la Diputació de València va treure una línia de subvencions per a obres de millora en 7 places de bous de la província, amb una dotació econòmica al voltant d’1,2 milions €. Segons l’alcalde, aquest projecte, elaborat pels tècnics de la Diputació, va ser qüestionat des de l’inici per la pròpia secretaria de l’ens provincial. Aquest projecte, adjudicat a la constructora Bertolín, no es va executar ni en 2014, ni en 2015. Quan va canviar el govern de la Diputació, tècnics de l’empresa Bertolín varen visitar la plaça de bous de Xàtiva per comprovar quines eren les obres a executar.

Cerdà ha desvetllat que va ser la pròpia Diputació qui finalment va desistir de dur endavant aquesta línia de subvencions. Segons la intervenció de l’alcalde en el plenari, “vaig rebre una telefonada del cap de gabinet del president de la Diputació en què em va comentar que tenien un informe del secretari on s’afirmava que el projecte era inexecutable, ja que hi havia tal embolic que no se sabia quines obres s’havia de fer, ni si els diners destinats eren suficients. La prova és que no es va arribar a fer obres en cap de les 7 places de bous que hi estaven incloses”.

L’alcalde ha sigut clar en les seues afirmacions: “ni d’aquest alcalde, ni d’aquest ajuntament no ha eixit cap paper, ni cap conversa, ni cap sol·licitud de renúncia a ixes subvencions. Ha estat la pròpia Diputació qui ha desistit. A més a més, sorprén també la quantitat econòmica ja que per a poder tenir la plaça en condicions els tècnics municipals ens diuen que necessitem de l’ordre de 700 o 800.000 euros”.

Plaça de bous subjudice
D’altra banda, l’alcalde ha explicat que les obres a la plaça de bous estan immerses en un procés judicial penal on l’arquitecte municipal està sent investigat. Cerdà ha informat que la jutge ha decretat un peritatge judicial per esclarir si realment els 12 milions € certificats es varen fer en obra o no i les conseqüents responsabilitats al respecte. Per a Cerdà, “seria irresponsable començar a fer obres en un recinte que ha de ser sotmés a un peritatge judicial precisament en relació a les anteriors obres dutes a terme allà”.

L’alcalde s’ha mostrat disposat a emprendre les actuacions necessàries per a que la plaça recupere la seua activitat, una vegada esclarits els fets que es jutgen: “nosaltres som plenament conscients de que s’ha d’actuar i estem disposats a recuperar la plaça de bous per a que tinga llicència d’activitat per a fer bous o qualsevol altre tipus d’espectacle com la inauguració de la Fira. Ara bé, és un edifici que va tindre una restauració polèmica. Hem de ser conscients del que va passar allà i de qui té la responsabilitat de que estiga com està”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

13 − 3 =