L’Ajuntament de Xàtiva modifica les condicions de treball i la remuneració de la Policia Local

La mesura, que entrarà en vigor l’1 de gener de 2019, ha estat fruit d’una llarga negociació amb els sindicats

El plenari d’ahir al  matí es va aprovar per 15 vots a favor (PSPV-PSOE, EU, Compromís i C’s), cap en contra i 5 abstencions (PP) la modificació de la relació de llocs de treball (RPT) de l’àrea de tràfic i seguretat ciutadana, el que significa una modificació en les condicions de treball i un increment en la remuneració de la Policia Local de Xàtiva.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Mariola Sanchis, ha explicat que aquesta modificació de la RPT de la policia ha estat fruit d’una llarga negociació, en primer terme en el marc de la mesa sectorial de la policia i després en la mesa general de negociació. Sanchis ha donat la dada que cada agent rebrà un increment de 240 euros de mitjana en el seu sou. La mesura entrarà en vigor l’1 de gener de 2019. Per a la regidora, “la mesura dóna resposta a les reivindicacions dels treballadors i a les necessitats de millora de la seguretat ciutadana, per la qual cosa és satisfactòria per a ambdues parts”.

Per al primer tinent d’alcalde, Miquel Lorente, la mesura suposa novetats com “l’aplicació d’un nou horari i la inclusió de 105 hores de formació per als agents que redundarà en major eficiència en la prestació del servei”. Lorente ha exposat que la modificació de la RPT comporta un increment del 16% en la partida de remuneracions de la Policia Local.

La regidora de Recursos Humans, Empar Penadés, ha explicat que abans d’arribar a la proposta aprovada hui es va efectuar un estudi comparatiu amb la situació de plantilles de policia local d’altres ajuntaments de ciutats amb característiques similars a Xàtiva. Penades ha dit que “el canvi de torns i duració de les jornades de treball provocarà un descens del número d’hores extra a efectuar”. Per a la regidora de Personal, “aquesta modificació dels recursos suposarà millorar el servei. És un canvi coherent amb la futura modificació de la RPT de tot el personal de l’Ajuntament que ja estem negociant”.

Finalment, el portaveu de Ciudadanos, Juan Giner, ha felicitat als sindicats per l’acord aconseguit. Per a Giner la modificació de la RPT de la Policia Local “augmentarà el control sobre les hores extra”. El regidor ha senyalat que la mesura repercuteix amb un increment de 200.000 euros en el capítol I del pressupost municipal.

Noves tarifes al pàrquing de la Bassa
D’altra banda, el plenari ha aprovat per unanimitat la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’aparcament de la plaça de la Bassa. El regidor de Mobilitat, Miquel Lorente, ha destacat les accions de millora dutes a terme en la instal·lació, com ara “la millora dels accessos a l’aparcament, la redistribució del trànsit a les eixides del mateix o la regularització de les tarifes”. En aquest sentit, Lorente ha explicat les novetats en la tarificació de rotació, amb la primera hora gratuïta, l’abonament diürn de 30 euros al mes, pensada per als treballadors dels comerços de la zona o els abonaments nocturns de 20 a 7:30h per 20 euros al mes i de 24h per 50 euros al mes.

El portaveu del PSPV-PSOE, Ignacio Reig, ha reafirmat la intervenció del seu company de govern, qualificant com a “mesures encertades la gestió pública de l’aparcament, la reorganització dels accessos i la primera hora gratuïta”. Per la seua banda, la portaveu de Compromís, Cristina Súñer, ha considerat que “calia regular els preus de l’aparcament donada la confusió que es produïa entre els veïns”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

4 + 8 =