L’Ajuntament de Xàtiva ha atorgat ja més de 38.000 euros en ajudes d’emergència

També s’han concedit fins a agost més de 11.600 euros per a ajudes de família i infància

L’Ajuntament de Xàtiva ha concedit en el que portem de 2021 un total de 38.917 euros destinats a ajudes d’emergència i autonomia personal, incloses en el catàleg de prestacions del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials de la Generalitat Valenciana.

D’una banda estan les prestacions econòmiques d’emergència, que tenen per objecte pal·liar temporalment l’absència o insuficiència d’ingressos per a atendre les necessitats bàsiques, així com atendre situacions d’urgència social desencadenades per motius econòmics. L’ajuda va destinada a cobrir les despeses per a subministraments bàsics energètics, despeses imprescindibles per a l’habitatge, despeses d’alimentació o despeses excepcionals de necessitat greu.

D’altra banda, en aquesta tipologia, es troben les prestacions econòmiques per a promoure l’autonomia personal de persones majors amb problemes motors o sensorials, per al seu manteniment en el seu entorn social, potenciant les seues possibilitats i afavorint les relacions i la seua integració en la societat.

Ajudes família i infància

A més a més, l’Ajuntament de Xàtiva ha informat també de que fins al mes d’agost s’han atorgat un total de 11.663,5 euros per a ajudes a família i infància, dins del marc de les seues previsions pressupostàries destinades a pal·liar les situacions de necessitat i de la manca de recursos per fer front a despeses específiques de caràcter ordinari, evitant així situacions de marginació o d’exclusió social.

En aquest sentit s’estableixen diferents tipus d’ajudes com les beques per a escoles infantils, les beques de menjador en períodes vacacionals, les beques per a llibres de text i material escolar, les beques per a activitats esportives i d’oci (esportistes federats) i les beques d’activitats escolars.

No hay comentarios

Dejar respuesta