L’Ajuntament de Xàtiva dispararà un castell de focs artificials la nit del 14 al 15 d’agost

També es podrà visitar a partir de demà una exposició de cartells històrics de Fira al Museu de Belles Arts-Casa de l’Ensenyança

El regidor de Fira Pedro Aldavero ha confirmat que hi haurà un parell d’activitats programades per part de l’Ajuntament de Xàtiva per tal de suplir la suspensió de la Fira d’Agost 2020, com a conseqüència de la situació provocada per la pandèmia de la Covid-19 que ha obligat a extremar les precaucions i evitar actes i esdeveniments en els que es puguen produir aglomeracions.

A partir d’aquest dijous es podrà visitar al Museu de Belles Arts-Casa de l’Ensenyança una exposició de cartells de Fira, que estarà repartida en dues sales. En la primera d’elles trobarem una selecció dels cartells més antics i històrics de la festivitat local, des de finals del segle XIX fins als anys 40 i 50 del darrer segle; mentre que a l’altra sala es podrà gaudir d’una selecció dels cartells més emblemàtics amb signatura de reconeguts artistes com ara Heras, Boix, Armengol i Genovés. En total vora una quarantena d’obres que es podran veure fins a principis del proper mes de setembre.

L’altra cita tindrà lloc la nit del 14 al 15 d’agost, data en la que tradicionalment se celebra la inauguració de la Fira. En aquest cas es realitzarà la disparada d’un castell de focs artificials, a càrrec de la pirotècnia Germans Caballer, que es llançarà a les 12 de la nit des del pàrquing del Pavelló Francisco Ballester per tal d’evitar les aglomeracions de gent i poder gaudir de l’espectacle des de la distància.

«Seran dos actes simbòlics en els que evitarem les massificacions de gent, sent conseqüents amb la situació en la que ens trobem», ha manifestat el regidor de Fira Pedro Aldavero, qui ha demanat a la ciutadania «que prenguen totes les mesures necessàries de distància i seguretat, perquè l’exposició estarà disponible durant algunes setmanes i el castell serà visible des de molts punts de la ciutat».

No hay comentarios

Dejar respuesta