L’Ajuntament de Xàtiva crearà el primer del Consell Municipal de Xiquets i Xiquetes

L’Ajuntament de Xàtiva treballarà amb alumnat de primària i secundària per a la posada en marxa al curs 2019/20 del Consell Municipal de Xiquets i Xiquetes

Durant el mes de maig l’equip tècnic de Participació i Educació han preparat una sèrie de dinàmiques per a dissenyar conjuntament amb xiquets i xiquetes, i adolescents, de 9 a 17 anys el futur Consell d’Infància de la Ciutat.

Des de la Regidoria de Participació Ciutadana s’ha preparat un programa d’activitats que es desenvoluparà durant les vesprades del dijous del mes de maig per a dissenyar i pensar conjuntament amb un grup de xiquets i xiquetes el que serà el futur consell de l’infància de Xàtiva. En aquestes sessions els xiquets i xiquetes en grups de primària i secundària coneixieran en un primer moment la declaració internacional dels drets dels xiquets i xiquetes per a així pensar com volen que siga aquest espai de participació infantil.

El dijous 9 de maig es va donar inici a aquestes sessions preparatòries, i va contar amb la participació de 20 alumnes dels diferents centres educatius de primària i secundària de la ciutat. En aquesta primera trobada es va visualitzar un video explicatiu dels Consells d’Infància, i es va treballar a partir de dinàmiques de grup i en xicotet grup les idees generals del projecte.

Hem de recordar que durant 2018 Xàtiva va entrar a formar part de la Red Estatal de Ciutats Educadoras a més d’iniciar la 1ª Edició dels Pressupostos Participatius Infantils amb un èxit de participació (varen participar el conjunt de l’alumnat de primària i secundària de Xàtiva), projectes els 2 on s’enmarca la creació d’aquest espai de participació infantil.

No hay comentarios

Dejar respuesta