L’Ajuntament de Xàtiva ha iniciat les obres per habilitar com a zona d’aparcament un solar al carrer de Sant Agustí. S’amplia la xarxa de zones d’aparcaments públics en l’àrea del casc antic amb l’habilitació d’un altre solar front a l’exconvent, seu del conservatori Lluís Milà i de la UNED. A tal fi, l’Ajuntament ha acordat amb el propietari del solar, l’empresa Keroni S.L., un conveni per a la cessió de l’espai per un termini de 5 anys, a canvi d’una compensació de tributs municipals que graven el solar.

De resultes, l’Ajuntament disposarà d’un solar de 292 metres quadrats en ple casc antic per tal de crear 10 places d’aparcament, amb una reserva de dues places per a persones amb mobilitat reduïda. Els treballs de condicionament del solar compten amb un pressupost d’inversió de 7.671 euros.

El regidor de Cultura i Patrimoni Artístic, Jordi Estellés, afirma que “continuem amb l’habilitació de zones d’aparcament al centre històric per compensar l’eliminació de l’estacionament de la plaça del Mercat, compromís que adquirírem amb els comerciants de la zona per tal de dur-lo a terme abans de concloure el tancament de la plaça”.

El regidor ha comentat alguns aspectes que afecten al futur d’aquesta singular plaça: “no podem perdre de vista que la plaça del Mercat és un eix fonamental per a la vertebració del nucli antic. Hem de posar-la en valor i recuperar-la adequadament per tal que la gaudisquen els veïns i veïnes, a més del seu potencial atractiu turístic”.

Estellés ha incidit en que amb aquesta actuació “recuperem espais degradats i millorem la imatge del centre històric, facilitant llocs d’estacionament en un carrer dotat de serveis municipals com el conservatori, el col·legi Taquígraf Martí o l’Escola d’Adults”.

No hay comentarios

Dejar respuesta