L’Ajuntament de Xàtiva atorga a la JLF una subvenció de 100.000 euros

El 80% de l’import s’abonarà de manera anticipada per tal de poder garantir la celebració dels actes i activitats durant el primer trimestre de 2023

La Junta de Govern va aprovar ahir el conveni de col·laboració entre la Junta Local Fallera i l’Ajuntament de Xàtiva, per la qual s’atorga una subvenció directa de 100.000 euros per a l’exercici fallers 2023, destinats a la realització d’una sèrie d’activitats i actes fallers.

La principal novetat d’aquest any és que el 80% d’aquesta subvenció s’atorgarà de manera anticipada, per tal de garantir la celebració d’actes de les pròximes setmanes, mentre que el 20% restant s’abonarà a la justificació de la subvenció, supeditat a la justificació prèvia del total de l’import abans del 31 d’octubre de 2023.

«El govern municipal continua apostant per les falles de Xàtiva destinant la quantia de 100.000 euros. A més, enguany, la Junta Local Fallera rebrà el 80% del total en el primer pagament, per a poder destinar-la per al mes de març que és quan es concentra el major nombre de despeses», ha indicat la regidora de Falles Maria Beltrán.

La JLF Xàtiva, amb més de 75 anys d’història, du a terme una important tasca de difusió cultural a nivell local, ja que al llarg de l’any organitza i desenvolupa activitats que, encara estant vinculades directament al món de les falles, suposen una gran oferta per a la ciutat ja que es poden considerar d’importància sociocultural, tant en aspectes lúdics com educatius, ja que es duen a terme accions com ara teatre o exposicions artístiques.

Entre les activitats que es duen a terme al llarg de l’any destaquen el Mig Any Faller, les cavalcades, l’exposició del Ninot, les publicacions diverses i el llibre de la JLF, diferents concursos culturals (cartell, narrativa, poesia satírica, portadella, fotografia…) a més d’actes protocol·laris intrínsecs com ara la Proclamació, el Nomenament o la Presentació de les Falleres Majors de Xàtiva.

Les falles de Xàtiva aglutinen a més de 5.000 persones a la ciutat repartides en 19 comissions i en nombrosos negocis vinculats a aquesta festa.

No hay comentarios

Dejar respuesta

trece + 10 =