El PP aconsegueix que Les Corts exigisquen la volta de les competències de violència de gènere al jutjat de Xàtiva

• El president del PP de Xàtiva indica que “és vergonyós no sols que els socialistes, que són els que han creat aquest problema, no siguen els que exigisquen que es mantinguen les competències, sinó que a més el boicotegen amb els seus vots”

El president del Partit Popular de Xàtiva, Marcos Sanchis, ha destacat que el PP ha aconseguit que les Corts Valencianes aproven una Proposició No de Llei exigint a la Generalitat Valenciana i al Govern d’Espanya que es mantinguen les competències en matèria de violència de gènere en el jutjat de Xàtiva.
“Aquesta proposta que des del PP hem portat a les Corts Valencianes com a reflex del que reclamen els ciutadans de Xàtiva així com els professionals i els Col·legis d’Advocats, ha comptat amb el suport d’altres forces polítiques però amb un notable vot en contra: el del PSOE de l’alcalde Roger Cerdà”, ha indicat el candidat del PP a l’alcaldia, Marcos Sanchis.
El també regidor del PP s’ha felicitat que “altres partits, fins i tot del Botànic, ens han donat la raó i han donat suport a la nostra proposta en la passada Comissió de Justícia de les Corts Valencianes on es va debatre i es va acordar derogar la part del Reial decret que elimina les competències del jutjat de Xàtiva -així com d’altres huit municipis- i exigir una Justícia més pròxima i amb més recursos, enfront de la retallada encoberta que ha fet la Conselleria de Justícia i el Govern de Pedro Sánchez”
Així mateix, Marcos Sanchis ha relatat que en la Diputació de València el PP també va presentar una moció per a exigir la volta dels jutjats de violència de gènere a Xàtiva “i el PSOE una vegada més va tornar a votar en contra dels interessos del nostre municipi”.
Per a Marcos Sanchis, “és vergonyós no sols que els socialistes, que són els que han creat aquest problema que perjudica les víctimes i al treball dels seus lletrats, ells que presumeixen sempre de feministes, no siguen els que exigisquen al Govern i a la Generalitat la modificació o derogació del Reial decret que deixa a Xàtiva sense competències en violència de gènere, sinó que a més intenten boicotejar-ho amb els seus vots en les instàncies on el PP ha portat la proposta, com Les Corts”.
El president del PP ha lamentat que “l’alcalde Roger Cerdà ha demostrat que no pinta res en el seu partit, el PSOE, on han usat a Xàtiva com a pretext per a retallar en matèria de Justícia i de serveis a la ciutadania, i és incapaç de defensar els nostres interessos davant els seus companys de la Generalitat i del Govern de Sánchez. El problema és que la seua invisibilitat, el seu desinterés i la seua falta de pes l’acaben pagant els veïns de Xàtiva amb menys serveis i recursos”.
Des del PP assenyalen que «el PSOE ja no enganya ni als seus socis de govern, disfressant de ‘comarcalització’ el que és en realitat una retallada de competències i de recursos i un nou afront a Xàtiva, perquè si de veritat cregueren en la comarcalització, sabrien que Xàtiva és capital de La Costera i el nostre jutjat dona servei no sols al nostre municipi, sinó a moltes altres poblacions pròximes que ara hauran d’anar-se’n 45 minuts per a poder atendre les víctimes de violència».
“Seguirà Roger Cerdà consentint que el PSOE passe la seua piçonadora sobre els interessos de Xàtiva? Permetrà que damunt de no fer res els seus companys es dediquen a votar en contra de les propostes beneficioses per a Xàtiva com han fet en Les Corts o en la Diputació?”, ha preguntat Marcos Sanchis a l’alcalde, indicant que “si no sap representar a Xàtiva, ja sap el que ha de fer el pròxim 28 de maig, anar-se, perquè no és que no meresca ser alcalde, és que per vergonya no mereix ni ser candidat a Xàtiva si no sap defensar als seus veïns”.
El candidat a l’alcaldia del PP ha demanat a més a l’alcalde Roger Cerdà “que lleve la pancarta” del balcó de l’Ajuntament sobre els jutjats de violència de gènere ja que el mateix Roger Cerdà “ha renunciat a plantar batalla i recórrer el decret que elimina el jutjat de violència de gènere”. “Per a això, que siga conseqüent i deixe de prendre’ns el pèl, no pose una pancarta mentre ell no fa res i el seu partit damunt vota en contra”.
Per a concloure, Marcos Sanchis ha assenyalat que “el PP continuarà defensant en totes les instàncies la volta de les competències de violència de gènere al jutjat de Xàtiva, i no pararem fins que se’ns tracte com mereixem, ja siga en matèria de Justícia com en tots els greuges que en aquests anys hem rebut del PSOE i dels seus socis. Ací és on anem a estar, reclamant el que necessiten els nostres veïns i treballant pel futur de Xàtiva.

No hay comentarios

Dejar respuesta

veinte + uno =