L’Ajuntament de Lleida visita Xàtiva per continuar els actes d’agermanament

La finalitat de la iniciativa és estrènyer lligams i reforçar la col·laboració en matèria cultural, econòmica i turística

Una nodrida representació de la Corporació Municipal de Lleida, encapçalada pel seu alcalde Àngel Ros, ha visitat hui Xàtiva, com a continuació dels actes d’agermanament entre ambdues ciutats que s’iniciaren a Lleida el passat 16 de desembre de 2016. En aquella ocasió, l’Ajuntament de Lleida i l’Ajuntament de Xàtiva signaren un protocol de col·laboració per a la promoció cultural, la recerca històrica, el turisme i la promoció econòmica.

visita-lleida-7-diaridigital.esRespecte als actes celebrats hui, l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha explicat que “partim d’elements comuns de la nostra història i el que busquem és un futur acompanyats en determinats àmbits que siguen profitosos per ambdues ciutats, en temes relacionats amb la fira, el turisme o la cultura. Volem basar aquesta relació que està començant en l’intercanvi d’experiències d’aquest tipus i, com no, en l’àmbit econòmic, en iniciatives que es desenvolupen a Lleida i puguen ser profitoses per a la nostra ciutat”.

visita-lleida-4-diaridigital.esPer la seua banda, Àngel Ros, alcalde de Lleida, ha declarat que “aquest agermanament està basat en una història comú, amb molts elements de relació que van des d’episodis tràgics de la nostra història, fins a altres en què factors d’educació i cultura compartida han estat símbols de períodes històrics. Aquesta història posa la base per tirar endavant projectes culturals, artístics, de futur, de desenvolupament econòmic de les nostres ciutats i de servei als ciutadans”.

visita-lleida-8-diaridigital.esLa jornada s’ha iniciat amb una reunió de treball entre regidors dels dos ajuntaments, on s’han tractat temes relacionats, sobretot, amb l’àmbit cultural. Com per exemple, propostes de possibles actuacions a la Fira de Setembre de Lleida per part d’entitats culturals de Xàtiva o col·laboracions en el marc dels premis de literatura. També s’ha parlat de dur a terme intercanvis d’informació turística i de visitants, de l’experiència de la campanya “No és no”, de la participació d’elements del Corpus de Xàtiva a la trobada de gegants de Lleida o d’enviar a la ciutat catalana exposicions de ceràmica de les col·leccions de Xàtiva.

Al llarg de la sessió de treball, s’ha arribat a l’acord de que ambdós ajuntaments designaran un tècnic municipal responsable del seguiment del protocol de col·laboració, així com d’establir una reunió anual de regidors per avaluar l’evolució de les distintes propostes que es posen en marxa en el marc de l’esmentat protocol.

visita-lleida-0-diaridigital.esPosteriorment, la comitiva s’ha desplaçat fins l’hospital reial, seu de la Mancomunitat la Costera-Canal que ha albergat l’acte institucional organitzat amb motiu de la visita oficial. L’alcalde Àngel Ros ha signat en el llibre d’honor de la ciutat. L’acte ha finalitzat amb una actuació del cantaor Pep Gimeno Botifarra.

visita-lleida-6-diaridigital.es

visita-lleida-5-diaridigital.es

visita-lleida-2-diaridigital.es

visita-lleida-3-diaridigital.es


 

 

No hay comentarios

Dejar respuesta

18 − 4 =