L’Ajuntament de Canals restaura i instal·la al cementeri una làpida de 1827

L’Ajuntament de Canals ha instal·lat al cementeri una històrica làpida datada del 1827. Aquesta va ser descoberta per Marcial Martínez fa vora 4 dècades en un bancal de la partida del Reg Nou, on la làpida feia funció de pont per a poder accedir al terreny.

Un estudi realitzat per un arqueòleg de Canals, Pablo Garcia, va posar en relleu el seu valor històric, destacant la denominació de Canals com a «universitat», terme que feia referència als municipis amb un nombre mínim determinat d’habitants.

La regidoria de Serveis Municipals, encapçalada per Mai Castells, va dur a terme en 2015 el procediment de trasllat de la làpida al cementeri. Anys després, en 2019, la regidoria de Patrimoni encapçalada per Pere Martínez, fill de Marcial, va iniciar el treball de restauració de la làpida, del qual es va encarregar la restauradora Mara Peiró.

Ara, aquest tros de la història de Canals decorarà la zona de l’última ampliació del cementeri gràcies al treball dels operaris de la Brigada Municipal, els quals seguiran en el futur pròxim condicionant aquesta part més nova de les instal·lacions amb nous espais enjardinats.

No hay comentarios

Dejar respuesta

1 × tres =