El C.B. Genovés presenta el segron Torneig Femení

Ahir a la es va realitzar la presentació del II Torneig Nacional Cadet Femení de Bàsquet. Un torneig que es presenta de manera intencionada en una data atípica i amb un gran caràcter reivindicatiu. Un torneig per la igualtat. Des del club el missatge era ben clar “si el club va apostar per oferir bàsquet a totes aquelles xiquetes que així ho desitgen i organtiza tornejos en categoria masculina també ho ha de fer en categoria femenina. Des de la temporada passada el calendari de tornejos que el CB Genovés oferirà als aficionats i aficionades al bàsquet de formació seran tres, i un d’ells un dels tornejos que més s’enorgulleix el club de poder oferir-lo”.

En la presentació d’aquesta primera edició del torneig, han estat presents Emili Lloret, primer Tinent Alcalde i Regidor d’Esports i la capitada de l’equip cadet femení, Triana Salinas, com a representant de totes les jugadores del C.B. Genovés.

La pròpia Triana, en la presentació del torneig comentava que “és de justícia que totes les jugadores del club tinguen les mateixes experiències que els jugadors. Ara és el torn de les xiques. Pretenem un club igualitari, i amb iniciatives com aquesta pensem que anem en el camí correcte. Som un club que vol parlar en femení i aquest torneig ha de ser un referent per a donar a entendre que totes aquelles xiquetes que vullguen practicar esport, el C.B. Genovés els obri les portes”. La pròpia Triana Salinas, continuava dient que “em sent orgullosa de formar part d’un club que ha lluitat tant per tindre equips de xiquetes en totes les seues categories. Un club feminista, que treballa per la igualtat i que ens ofereix oportunitats de donar a entendre que les dones també volem formar part del bàsquet del Genovés. I no tan sols en un cap de setmana com el que es viurà el darrer cap de setmana de novembre, sinó cada dia i en cada entrenament”.

Aquest torneig serà el segon que organitza el club en categoria femenina, després de l’edició de la temprada passada. Des de l’Ajuntament, el Regidor d’Esports, Emili Lloret, es mostrava satisfets que un club del poble mantinga aquesta línia d’actuació. Manifestava que “independentment de la vessant esportiva, el missatge que transmet aquesta iniciativa transcendeix de l’esport, ens ofereixen un torneig de bàsquet que té com a finalitat fer una societat més justa i igualitària. D’aquesta forma estem convertint el Genovés en un exemple a seguir on és evident que l’esport no té gènere”.

Aquest II Torneig Nacional Júnior Femení del Genovés serà el proper cap de setmana del 25, 26 i 27 de novembre, i tindrà el mateix format que el masculí, un cartell de 4 equips que jugaran totes contra totes per a posteriorment disputar les finals el diumenge 27 de novembre. Des del club, el responsable de la secció femenina, Joan Moscardó afirmava que “aquest torneig va a tornar a ser la gran festa del bàsquet femení del club, però no volem oblidar que el nostre èxit serà el poder oferir en el dia a dia un club feminista on totes les xiquetes puguen jugar al bàsquet. Estem convençudes de que el nostre club ha de parlar en femení i aquest torneig és una prova evident”.

El Genovés tornarà a ser el centre del bàsquet de formació i una altra en categoria femenina. Un club per a totes i tots i que vol col·laborar en la formació de xiquetes i xiquetes, i en crear una societat més justa. El darrer cap de setmana de novembre El Genovés serà la capital del bàsquet femení.

En breu es farà oficial el cartell dels equips participants i de segur que contribuirà a portar endavant un missatge tan necessari per a totes i tots.

No hay comentarios

Dejar respuesta

uno + ocho =