L’Ajuntament de Canals contracta a 85 persones durant l’any 2018

L’Ajuntament, a través de la regidoria de Promoció Socioeconòmica, durant estos huit mesos de 2018, ha contractat a 85 persones, 24 més que durant el mateix període de 2017.

Fins el moment, a l’espera de poder confirmar altres plans d’ocupació, el consistori ha pogut participar i oferir als ciutadans set programes que han suposat una inversió de 216.803,42€ del pressupost local. Amb este treball, el consistori es mostra ferm al seu compromís d’augmentar llocs de treball i, a banda, amb millors condicions laborals contant amb períodes contractats més extensos.

grafico-inversio.canals
El consistori compta amb dos programes d’ocupació propis que ha finançat íntegrament amb fons municipals. El primer d’ells és el Pla d’Ocupació Local que es porta a terme des del 2016. En la tercera edició, s’han contractat 11 treballadors durant 6 mesos a jornada completa comptant amb 159.861,62€ d’inversió municipal.

L’altre programa propi de l’Ajuntament són les Beques Pròpies que estan treballant-se des de 2017. Enguany, tot i que es preveu la incorporació de tres persones més, fins el moment sols 24.000€ dels 60.0000€ previstos s’han posat en marxa, superant clarament, a la finalització del procés, els 36.000€ de la passada edició.

D’altra banda, la regidoria de Promoció Socioeconòmica ha dedicat gran quantitat dels seus esforços per buscar i acollir-se al major nombre d’ajudes externes possibles que permeten oferir més programes d’ocupació a la ciutadania i així aconseguir més contractats. Per això, a més dels programes d’ocupació creats des de l’Ajuntament, també s’han dut a terme altres que compten amb ajudes externes com la Diputació de València, el Servef, la Conselleria o el SEPE. Entre estos programes es troba el Conveni Agrícola, Avalem Joves Plus, la Dipu et Beca i el Pla d’Ocupació de la Diputació.

El primer d’ells, el Conveni Agrícola ha contractat a 25 persones per a dos mesos a jornada completa comptant amb 160.166,16€ del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) i amb 1.1510,60€ de fons municipals. Açò ha suposat 2 persones més que la primera execució dels agrícoles de 2017. En segon lloc, amb l’aportació del Servef de 313.197,6€ i amb una partida municipal de 10.297,45€, s’han contractat a 20 joves durant un any a jornada completa responent al programa Avalem Joves Plus. Cal recordar també que en 2017 foren 14 els escollits pels 20 d’enguany.

Per últim, amb 8.800€ de fons de la Diputació i amb 2.200€ municipals, s’ha dut a terme la Dipu et Beca que ha contractat a 22 joves durant un mes a mitja jornada. També s’ha treballat el Pla d’Ocupació de la Diputació amb 33.919,11€ i 18.934,29€ de fons municipals que ha contractat a 5 treballadors durant sis mesos a jornada completa.

Per a la localitat de Canals l’evolució de les dades oficials d’aturats és molt important ja que en agost del 2015 el municipi comptava amb 1.792 aturats i, en les últimes dades del SEPE, en juliol de 2018 la xifra ha baixat fins a 1.263 aturats. Després de tres anys, hi ha 529 aturats menys i destaca que les xifres estan baixant des que l’Ajuntament col·labora amb els sectors privats i públics per oferir cada dia més programes d’ocupació, de forma especial amb els programes propis.

grafico-aturats-canals
Per al regidor de Promoció Socioeconòmica i alcalde de Canals, Ricardo Requena, “estes dades són molt positives i des de l’Ajuntament s’està treballant cada dia més per a que la xifra d’aturats continue baixant. Encara queda molta feina per fer des del sector públic i privat, per això ara no podem parar el ritme”. Requena ha afegit que “portem uns quants programdes d’ocupació en 2018 però treballem amb il·lusió per a que encara s’oferisquen més assolint així l’objectiu doble de millorar la situació socioeconòmica de moltes famílies canalines i com no, la qualitat i benestar dels canalins».

No hay comentarios

Dejar respuesta