L’Ajuntament de Canals s’adhereix al Pla de Normalització Lingüística

El Pla de Normalització Lingüística, que es va iniciar l’any passat com a programa pilot a sis pobles de la Comunitat Valenciana, s’ha estés en 2017 de manera millorada a Canals i nou pobles més: Meliana, Vilamarxant, Canet d’En Berenguer, Sollana, Foios, la Llosa de Ranes, Piles, Favara i Estivella.

Aquest projecte, que du a terme la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València, forma part de les accions programades per al foment de l’ús del valencià i està dirigit principalment a pobles on no tenen personal tècnic en l’àmbit lingüístic. L’assessorament, del que s’encarreguen les empreses I més/ Serveis Lingüístics, Sarrià Masià/ Serveis Lingüístics i Noupertres/ i Serveis Integrals, es realitzarà entre els mesos de setembre i desembre, amb una durada total de 13 setmanes.

El primer pas a efectuar serà una enquesta per tal de conéixer la situació de l’ús lingüístic a la localitat, i així adaptar la resta del programa, que consistirà en la normalització de la documentació administrativa, la formació dels funcionaris i tècnics municipals en capacitació lingüística i llenguatge administratiu, i la implementació de campanyes de foment del valencià.

Aquesta acció lingüística subvencionada per la Diputació de València se sumarà a la que l’Ajuntament de Canals ha posat en marxa amb la contractació, dins del programa d’ocupació EMCUJU/EMPUJU, d’una filòloga que durant 1 any treballarà en aquesta línia. «És una aposta del nou equip de govern per normalitzar la nostra llengua, administrativament parlant, facilitant així el treball a la ciutadania i al personal de l’Ajuntament que vulga utilitzar-la com a llengua vehicular dins de l’Administració Local» ha afegit l’alcalde de Canals, Ricardo Requena.

No hay comentarios

Dejar respuesta