Cerdà valora positivament els canvis introduïts en la Fira d’enguany

Poc després de la una i vint de la matinada, els aplaudiments del públic a la Murta posaven el punt i final a una de les cloendes més brillants que es recorda en els darrers anys. La satisfacció era més que evident en els rostres dels membres de l’equip de govern, reina, dames i familiars, segons fonts municipals.

Transcorregudes només unes hores, l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha efectuat una valoració del que ha suposat la Fira d’Agost 2017, que serà recordada com la Fira del canvi.

IMG_4186Cerdà es mostra satisfet de com han anat les coses: “era una aposta arriscada que ens ha eixit raonablement bé”, ha dit el primer edil. Cerdà creu que la Fira d’enguany ha suposat un avanç: “era necessari abordar la renovació de l’organització comercial i l’ampliació del recinte firal a altres carrers. La Fira havia esllanguit i requeria d’un canvi important i ambiciós, treballat amb molt de temps d’antelació i amb la vista posada en millorar la nostra Fira, en modernitzar-la i en projectar-la cap al futur”.

L’alcalde pensa que “el més important és que hem demostrat que la renovació és possible, quan l’objectiu és impulsar la Fira. La ciutadania de Xàtiva ha perdut la por al canvi. Per a tenir una fira que siga un autèntic referent a nivell nacional, no hem de ser immobilistes, sinó capaços de funcionar amb un model subjecte a revisió i millora constant, com per exemple el cas d’enguany, en que haurem de debatre i revisar algunes qüestions que no han donat el resultat esperat. En general, la immensa majoria dels canvis d’enguany han estat molt ben acceptats per la gent”.

A falta d’obtenir la dada final d’afluència de públic, xifra que s’espera poder oferir al llarg d’aquesta setmana, Roger Cerdà avança que hi ha hagut un increment en el número de visitants. L’alcalde creu que “l’afluència de públic a les noves zones, com les atraccions de l’avinguda Juan Francés o el Mercat Tradicional Valencià han acabat per refrendar l’aposta. L’assistència a tots els actes ha estat nombrosa, amb el punt àlgid de la Nit Jove, on 5.835 persones anaren a veure els concerts de Txarango, Aspencat i Tremenda Jauria, amb un ambient magnífic”. En relació a aquest tema, Cerdà creu que la nova organització de la Fira d’Agost l’ha feta més còmoda per al visitant: “a pesar de la massiva arribada de públic del dia 15, on tots els aparcaments estaven plens de gom a gom, en cap moment ha hagut sensació de col·lapse. La circulació de vianants per l’Albereda ha estat fluïda i el comentari general és que es podia passejar molt més còmodament”.

Respecte dels espectacles programats enguany, l’alcalde valora positivament la selecció, tot afirmant que “crec que enguany hem sigut capaços d’oferir una programació d’espectacles al nivell d’allò que ha de ser per a una Fira tan important com la nostra. Ha estat una programació variada i de qualitat, a l’abast de tothom i pensant en tots els segments de la població”.

Pel que fa al dispositiu de seguretat establert enguany, l’alcalde creu que “tot ha funcionat bé, afortunadament. Al mes de gener, convocàrem una Junta de Seguretat on ja començàrem a parlar de qüestions de Fira. La dotació de la Policia Local, amb els reforços de la Nacional, l’autonòmica i la Guàrdia Civil ha fet que en tot moment la població detectara presència policial, el que contribueix a crear sensació de seguretat”. La creació de noves vies d’evacuació també ha estat valorada pel primer edil: “pense que ha estat un encert, ja que hem pogut veure-les en funcionament i comprovar com de ràpides han estat les evacuacions quan alguna persona ha patit un desvaniment o qualsevol altre problema de salut. Tota la Fira estava dissenyada tenint la previsió d’actuar front a possibles contingències, com correspon a un govern responsable que posa a les persones per davant. Que no hi haja cap dubte”, ha tancat l’alcalde.

No hay comentarios

Dejar respuesta

7 + trece =