La web turística de Xàtiva rep 414.764 visites en 2016 i el castell tanca l’any amb un increment de l’11%

Uns 55.000 usuaris han visitat la web de Xàtiva Turisme durant l’any 2016. En conjunt els usuaris han consultat 414.764 pàgines del portal de turisme de la ciutat. El 74% dels visitants han arribat a xativaturisme.com per primera vegada, la qual cosa demostra que la nova web s’ha consolidat com a primera porta d’accés a la ciutat, tal i com va explicar ahir la regidora responsable, Mariola Sanchis.

Una de les estadístiques de l’any més interessants fa referència a la ‘qualitat’ de les visites, més que a la ‘quantitat’. En efecte per cada sessió, el període durant el qual el visitant interactua amb la web, es consulten una mitjana de 5,6 pàgines. Això fa que la durada mitjana per sessió siga de tres minuts.

A banda de la portada, el Castell de Xàtiva i Xàtiva Monumental es consoliden com les pàgines més visitades. Però en tercer lloc ja apareix la guia de restaurants.
Pel que fa a la procedència de les visites, cal destacar en primer lloc els usuaris valencians, seguits de la resta d’Espanya, Anglaterra i Rússia. Per últim cal destacar que el 50% de les visites a la web s’han fet des de dispositius mòbils, tablets o smartphones. En aquest sentit, l’alcalde Roger Cerdà va anunciar que s’esta treballant en una App turística.

La regidora de Turisme també va oferir les dades de l’estadística de visites al castell. En 2016, un total de 75.913 turistes visitaren la fortalesa, 7.590 persones més que en 2015, el que suposa un increment del’11%. La major quantitat de visitants prové de la Comunitat Valenciana. Els segueix el públic procedent de Madrid i Catalunya. Pel que fa a l’apartat internacional, l’origen dels turistes és molt divers, però destaquen pel seu número els visitants provinents de França, Regne Unit, Rússia i Xina.

Finalment, l’alcalde també va explicar que el departament de Turisme treballa en la posada en marxa d’un abonament únic per a visitar les principals atraccions turístiques de Xàtiva: el castell, els dos museus, el tren turístic i fins i tot la Seu. El preu del tiquet únic que s’estima inicialment rondaria els 6 euros.

No hay comentarios

Dejar respuesta