La UNED-Xàtiva es trasllada a l’antic Lluís Simarro a partir de gener de 2023

Aquest trasllat permetrà solucionar també la manca d’espai de l’actual Conservatori de Música Lluís Milan de Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva i al Universitat Catòlica de Valencia (UCV) han arribat a un acord per a la regulació de l’ús de les instal·lacions de l’antic institut Doctor Lluís Simarro, on actualment presta servei la universitat, les qual se cediran a la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) de Xàtiva a partir de gener de 2023 tot i que les classes i activitats de la UNED Senior es mantindran a la Casa de Cultura.

Tot i que va iniciar la seua activitat amb quatre graus, actualment la UCV tan sols presta a Xàtiva el grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, pel que des de 2016 l’Ajuntament de Xàtiva ha vingut mantenint reunions periòdiques amb l’entitat per tal de potenciar de nou l’activitat universitària. En aquest sentit, s’ha acordat amb la Universitat Catòlica de València reconduir la implantació d’ensenyaments oficials de grau, recuperant en la mesura de les possibilitats els graus impartits amb anterioritat, així com la implantació d’un Màster en Formació del Professorat i altres activitats vinculades a aquest i al Grau de l’Activitat Física i de l’Esport.

A més a més, per a millorar el servei i l’ús de la instal·lació, també s’ha plantejat i acceptat el trasllat de la UNED de Xàtiva a aquest emplaçament, el que permetrà crear sinergies al confluir en un mateix espai dues universitats, podent resultar una proposta atractiva per a la comunitat educativa i estudiantil. A més a més, aquest trasllat permetrà també solucionar la manca d’espai actual del Conservatori de Música Lluís Milan (en procés de integració a la xarxa de conservatoris de la Generalitat), que passarà a ocupar les aules que actualment estan destinades a la UNED.

D’aquesta manera, la UCV disposarà d’un total de 1.634 metres quadrats d’instal·lacions repartides en la totalitat de la planta baixa i de la segona planta i dos despatxos de la primera planta. Els espais comuns i l’aula d’informàtica seran d’ús compartit entre ambdues entitats.

L’Ajuntament de Xàtiva va cedir gratuïtament en 2010 aquest edifici a la UCV durant un període de vint-i-cinc anys per tal de dur a terme la impartició d’ensenyaments oficials de grau, a canvi d’una inversió per part de la entitat educativa per tal de condicionar les instal·lacions.

«Amb aquest trasllat materialitzem un espai únic en el qual confluiran dues universitats que podran crear sinergies i prestar servei a un ampli espectre de la comunitat estudiantil, ampliant i consolidant l’ensenyament superior a la nostra ciutat el qual podrà seguir creixent en els propers anys», ha manifestat el regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement José Vicente Benavent.

No hay comentarios

Dejar respuesta