La localitat de Vallés es prepara per a acollir, a partir del divendres, la primera de les jornades intercomarcals emmarcada en La Trobada de Folklore 2017 que promou l’Àrea de Cultura de la Diputació de València amb l’objectiu de potenciar les manifestacions del repertori de música, balls populars i cançons valencianes.

Els actes s’iniciaran aquest divendres a les deu de la nit amb un concert de “pols i pua” a càrrec de l’Orquestra de Pols i Pua Ablasants de l’Alcúdia de Crespins. La cita serà en l’església amb entrada lliure i aforament limitat.

El dissabte tindrà lloc, a partir de les deu del matí, un taller de pentinat de valenciana a càrrec de l’Escola de Danses de Xàtiva en l’ajuntament, sent necessari reservar prèviament.
Les activitats continuaran el cap de setmana del 30 de juny al 2 de juliol amb una conferència sobre reconstruccions històriques d’instruments de vent i “cant d’albaes” el divendres; un taller de toc tradicional de pandereta i triangle i cercaviles i danses el dissabte; i un taller de màscares per a xiquets, un de patrons d’indumentària valenciana i un altre de mocadors valencians i col·locació per al diumenge.

L’alcalde de Vallés, Javier Sisternes, ha destacat «la importància que representa per a un municipi com el nostre poder acollir un esdeveniment d’aquestes característiques», al mateix temps que s’ha mostrat convençut que la Trobada de Folklore a Vallés «resultarà tot un èxit de participació i convocatòria a més de suposar un important impuls per al turisme del municipi».

Per la seua banda, el president de la Mancomunitat de Municipis la Costera-Canal ha animat a veïns i visitants a participar en aquest esdeveniment que ha comptat amb la col·laboració de l’entitat en aspectes referents a la seua difusió i promoció.

No hay comentarios

Dejar respuesta