La socialista Nuria Mengual serà la presidenta de la Mancomunitat de la Canal de Navarrés

● La socialista Nuria Mengual, alcaldessa de Bicorb, ha sigut investida presidenta de la Mancomunitat de la Canal en el ple celebrat per l’ens comarcal el dimecres 13 de setembre.

● Els Socialistes i el Partit Popular arriben a un acord per a resoldre l’empat entre les dues formacions, presidint la institució dos anys cada formació.

La socialista Nuria Mengual Aparicio, alcaldessa de Bicorb, presidirà la Mancomunitat de la Canal de Navarrés després de l’acord al qual han aconseguit el PSPV i el PP per a resoldre l’empat tècnic de totes dues formacions en el ple de la institució. Mengual prendrà el relleu de la també socialista, Carolina Mas, i estarà al capdavant de la presidència els pròxims dos anys, quan deixarà passe a un nou president o presidenta de les files populars.
Les eleccions de maig van llançar un escenari d’empat en obtindre el Partit Popular les alcaldies d’Anna, Navarrés, Millars i Estubeny i els socialistes les de Quesa, Bolbait, Xella i Bicorb. Totes dues formacions han optat per resoldre la governabilitat i el manteniment de les polítiques conjuntes amb un acord que reparteix la presidència dos anys per a cada formació.
Els socialistes mantindran així una part substancial del pes polític territorial en una comarca on l’esquerra ha sabut resistir l’empenyiment conservador de les passades eleccions. “L’èxit de la via de la gestió de les polítiques locals amb visió comarcal és el que ens ha permés arribar a un acord i demostra la capacitat de govern del nostre partit i els nostres alcaldes i alcaldesses” assenyala el secretari general Roberto Granero.
El ple del dimecres 13 de setembre aúpa a Mengual com a presidenta i trasllada la qüestió de l’organització de l’estructura política i de gestió per a una següent sessió. El pacte aconseguit situa a María Carmen Gómez Ponce, regidora d’Anna, del Partit Popular, com a vicepresidenta. “La voluntat és la de treballar per una comarca que necessita de polítiques valentes i conjuntes per a donar solució a problemes que desborden l’escala local” apunta Nuria Mengual, qui també agraeix l’altura de mires dels alcaldes del PP en la Canal per a mantindre “un model de gestió reeixit en benefici de la gent”.

No hay comentarios

Dejar respuesta