La propera setmana s’inicia la XIX edició del concurs de Joves Intèrprets «Ciutat de Xàtiva»

Vora 90 participants competiran en les quatre modalitats, i els guanyadors realitzaran un concert de clausura al Gran Teatre

La regidora de Conservatori Reme Sinisterra i el cap d’Estudis del centre Juan Carlos González han presentat aquest matí la XIX edició del concurs de Joves Intèrprets «Ciutat de Xàtiva», que passa a tindre caràcter biennal.

jovenes-interpretes--reme«Amb el pas dels anys aquest concurs s’ha convertit en un dels referents de la identitat de la ciutat. L’Ajuntament és conscient de la importància de l’educació musical com a ferramenta pedagògica, i per això convertim aquesta cita en una plataforma de projecció òptima per als concursants», ha manifestat la regidora Reme Sinisterra.

Juan Carlos González ha enumerat les distintes modalitats i especialitats del concurs, així com el calendari corresponent. En concret hi haurà tres modalitats: la A, per a joves de 22 a 26 anys d’edat; la B, per a joves d’entre 17 i 21 anys, i la modalitat C per a joves de fins a 16 anys.

jovenes-interpretes-2Pel que fa al calendari, la primera cita tindrà lloc el proper cap de setmana del 15 i 16 de febrer, amb l’especialitat de vent-fusta i els instruments flauta, oboè, fagot, clarinet i saxofon. L’especialitat vent-metall tindrà el seu torn el cap de setmana del 22 i 23 de febrer amb trompa, trompeta, trombó, bombardí i tuba. Pel que fa a l’especialitat corda fregada (violí, violoncel i viola) la data serà el cap de setmana del 29 de febrer i 1 de març; i per últim, l’especialitat de piano tindrà lloc el cap de setmana del 7 i 8 de març. Els guanyadors de cadascuna de les especialitats es coneixeran eixe mateix diumenge, al voltant del migdia. Per últim, el dissabte 25 d’abril tindrà lloc al Gran Teatre de Xàtiva el concert de clausura d’aquest concurs, amb els guanyadors i algun convidat per part de l’organització.

jovenes-interpretes-4«El jurat d’aquest any està conformat per gent excepcional, ja que comptem amb solistes internacionals, solistes de la zona, pedagogs i professors nacionals de Conservatori», ha explicat el cap d’Estudis del conservatori Lluís Milan, Juan Carlos González, qui també ha destacat el «magnífic nivell dels participants, amb gent molt preparada que ja ha aconseguit premis d’aquest tipus i que estudia a ciutats com ara Munic o països com Bèlgica, o a conservatoris com el Reina Doña Sofía, un dels més importants d’Europa.

En total, vora 90 joves intèrprets ‘han inscrit en el concurs: 24 per a vent-fusta, 29 per a vent-metall, 20 per acorda fregada i 14 per a piano.


En Castellà:

La próxima semana se inicia la XIX edición del concurso de Jóvenes Intérpretes «Ciutat de Xàtiva»

jovenes-interpretes-3Cerca de 90 participantes competirán en las cuatro modalidades, y los ganadores realizarán un concierto de clausura en el Gran Teatre

La concejala de Conservatorio Reme Sinisterra y el jefe de Estudios del centro Juan Carlos González han presentado esta mañana la XIX edición del concurso de Jóvenes Intérpretes «Ciudad de Xàtiva», que pasa a tener carácter bienal.


«Con el paso de los años este concurso se ha convertido en uno de los referentes de la identidad de la ciudad. El Ayuntamiento es consciente de la importancia de la educación musical como herramienta pedagógica, y por eso convertimos esta cita en una plataforma de proyección óptima para los concursantes», ha manifestado la concejala Reme Sinisterra.
Juan Carlos González ha enumerado las distintas modalidades y especialidades del concurso, así como el calendario correspondiente. En concreto habrá tres modalidades: la A, para jóvenes de 22 a 26 años de edad; la B, para jóvenes de entre 17 y 21 años, y la modalidad C para jóvenes de hasta 16 años.

jovens-interpretes
En cuanto al calendario, la primera cita tendrá lugar el próximo fin de semana del 15 y 16 de febrero, con la especialidad de viento-madera y los instrumentos flauta, oboe, fagot, clarinete y saxofón. La especialidad viento-metal tendrá su turno el fin de semana del 22 y 23 de febrero con trompa, trompeta, trombón, bombardino y tuba. En cuanto a la especialidad cuerda frotada (violín, violonchelo y viola) la fecha será el fin de semana del 29 de febrero y 1 de marzo; y por último, la especialidad de piano tendrá lugar el fin de semana del 7 y 8 de marzo. Los ganadores de cada una de las especialidades se conocerán ese mismo domingo, alrededor del mediodía. Por último, el sábado 25 de abril tendrá lugar en el Gran Teatre de Xàtiva el concierto de clausura de este concurso, con los ganadores y algún invitado por parte de la organización.


«El jurado de este año está conformado por gente excepcional, puesto que contamos con solistas internacionales, solistas de la zona, pedagogos y profesores nacionales de Conservatorio», ha explicado el jefe de Estudios del conservatorio Luís Milán, Juan Carlos González, quien también ha destacado el «magnífico nivel de los participantes, con gente muy preparada que ya ha conseguido premios de este tipo y que estudia en ciudades como por ejemplo Múnich o países como Bélgica, o en conservatorios como el Reina Doña Sofía, uno de los más importantes de Europa.


En total, cerca de 90 jóvenes intérpretes se han inscrito en el concurso: 24 para viento-madera, 29 para viento-metal, 20 por acuerda frotadura y 14 para piano.

No hay comentarios

Dejar respuesta