La presidenta del Consorci presenta l’helicòpter de res-cat del CPBV a la base d’Alzira

El Consorci de Bombers de València ha presentat el seu nou helicòpter a la base d’Alzira, una adquisició amb una inversió d’1,6 milions d’euros per any per al seu funcionament. L’helicòpter “és una ferramenta que suposa una millora molt important en el funcionament, amb un gran repte que ha assumit el Consorci per poder augmentar l’eficiència de les tasques dels bombers” ha explicat la presidenta del Consorci, Maria Josep Amigó, en la presentació de l’helicòpter a Alzira, on ha estat acompanyada de l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, el gerent del Consorci, Josep Ballester, així com diversos oficials del Consorci i membres del Grup Especial en Altura, GERA, del Consorci.

L’helicòpter del Consorci Provincial de Bombers de València s’hi ha revelat com una eina fonamental en el seu primer mes de funcionament, ja que des que s’hi va posar en marxa a principis d’agost, ja ha actuat en una vintena d’emergències al llarg de tot el territori, concretament a 16 rescats, 2 recerques i 2 actuacions en incendis forestals. Fonamentalment s’hi ha tractat de rescats en el medi natural, sempre amb la participació de l’equip de rescat GERA del Consorci i el personal sanitari que des d’este estiu també hi està assignat a l’helicòpter.

A banda dels rescats, està operatiu per a treballar en tot tipus de missions del CPBV, com ara salvaments i en la lluita contra incendis forestals. Així s’hi ha comprovat també este estiu, ja que segons ha destacat la presidenta del Consorci, “el nostre helicòpter ha desenvolupat també missions de suport en els incendis forestals d’este estiu, com són el de la Vall d’Ebo a Alacant o el de Bejís a Castelló”, executant tant tasques d’extinció com de vols de reconeixement.

Cal recordar que el consistori hi va instal·lar un heliport a la zona del Tulell, que és el que actualment està sent usat com a base per a l’helicòpter del Consorci. El Consorci a més ha condicionat la zona per allojtar també a l’equip de rescatadors i personal sanitari que estan sempre de guàrdia per volar amb l’helicòpter.

“Des d’esta ubicació estratègica el nostre equip de rescatadors i personal sanitari pot arribar ràpidament via aèria a qualsevol punt de la geografia de la província de València, de manera que s’hi agilitza la resposta en este tipus de situacions”, ha destacat Amigó.  Entre els rescats  en els que ha intervingut l’helicòpter des de la seua posada en marxa en agost figura el d’un home que s’havia perdut en una zona muntanyosa de Vilallonga, una escaladora a Bunyol o el d’una dona que no podia caminar a Riba-Roja.

Una ferramenta polivalent que s’hi ha demostrat com un recurs fonamental durant el seu primer mes de funcionament, i que també es podrà dedicar a rastrejos, evacuacions de persones en perill, incomunicades, i en suport en tot tipus d’ intervencions del Consorci on es requerisca un suport sanitari.

No hay comentarios

Dejar respuesta

cuatro + 17 =