La Policia Nacional de Xàtiva celebra la festivitat del seu patró

En l’acte s’ha reconegut el treball d’alguns membres dels cossos i forces de seguretat de l’Estat

La Casa de Cultura de Xàtiva ha albergat aquest matí l’acte institucional del Dia de la Policia Nacional, que ha comptat, entre d’altres, amb la presència de l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà; el regidor de Seguretat Ciutadana Juan Giner; la magistrada jutgessa del Jutjat d’Instrucció número 2 de Violència sobre la Dona de Xàtiva, Susana Serra; els tinents de la Guàrdia Civil Fabio Garcia i Eusebio Martín; i el comissari de la Policia Local de Xàtiva Antonio Collado.

Premi-Policia-LocalL’acte ha servit per distingir a les persones pertanyents als cossos i forces de seguretat de l’Estat per la seua entrega, dedicació i professionalitat en l’exercici del seu treball. Entre els guardonats es trobaven l’agent de la Policia Local Pablo Emilio Rodríguez, l’Inspector de la Policia Nacional i Cap del Grup de Seguretat Ciutadana Juan Antonio Botías i el Policia Nacional del Grup Operatiu Local Adán Jesús Rocío.

A més a més, també se li ha atorgat la Creu a la Dedicació al Servei Policial durant 25 anys al Subinspector Ismael Navarro, així com la Creu al Mèrit Policial amb distintiu blanc per a l’Oficial Javier Rodríguez i els Policies Cédric Benito i Antonio Manuel Del Pino.
Durant l’acte també s’ha dipositat un ramell de flors davant la imatge dels Àngels Custodis per tal de recordar als Policies morts en acte de servei.

En el seu torn de paraula, l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha donat la benvinguda a l’Inspector Cap de la Policia Nacional José Antonio Martínez en el seu primer Dia de la Policia Nacional al front de la comissaria de Xàtiva. «Era complicat substituir a Miguel Ángel Gallut, pel gran treball que va realitzar, però he de dir que el seu successor està desenvolupant una magnífica tasca a Xàtiva i estem orgullosos de comptar amb ell». Cerdà també ha afegit que «és un honor per a la ciutat que la Policia Nacional estiga al costat de la Policia Local i de les autoritats, ajudant a que aquesta siga una de les ciutats més tranquil·les de la Comunitat Valenciana».

L’alcalde també ha apuntat en el seu discurs a la remodelació de la Comissaria de la Policia Nacional de Xàtiva. «Som conscients de que les necessitats que existeixen i anem a treballar de manera intensa per a que el més prompte possible es puga dur a terme».

L’acte l’ha tancat l’Inspector Cap de la Comissaria de la Policia Nacional de Xàtiva, José Antonio Martínez, qui ha agraït a l’Ajuntament la col·laboració en l’organització de l’acte, al temps que ha mostrat el seu reconeixement als membres de la Policia «per l’excel·lent tasca del dia a dia que conforma un gran equip humà, com a base sobre la que es sustenta el servei que es presta als ciutadans de Xàtiva».

Martínez ha aprofitat per a recordar que la taxa delictiva es manté similar a la del passat any, i molt per baix de la mitja nacional. A més a més, també ha aprofitat per posar en valor la lluita contra la Violència de gènere i domèstica, i ha anunciat que pròximament s’ampliarà la Unitat de Família i Dona (UFAM) amb personal especialitzat per tal de recolzar a les víctimes.


En Castellà:

La Policía Nacional de Xàtiva celebra la festividad de su patrón

En el acto se ha reconocido el trabajo de algunos miembros de los cuerpos y fuerzas de seguridad del Estado

La Casa de Cultura de Xàtiva ha albergado esta mañana el acto institucional del Día de la Policía Nacional, que ha contado, entre otros, con la presencia del alcalde de Xàtiva Roger Cerdà; el regidor de Seguridad Ciudadana Juan Giner; la magistrada jueza del Juzgado de Instrucción número 2 de Violencia sobre la Mujer de Xàtiva, Susana Serra; los tenientes de la Guardia Civil Fabio Garcia i Eusebio Martín; y el comisario de la Policía Local de Xàtiva Antonio Collado.
El acto ha servido para distinguir a las personas pertenecientes a los cuerpos y fuerzas de seguridad del Estado por su entrega, dedicación y profesionalidad en el ejercicio de su trabajo. Entre los galardonados se encontraban el agente de la Policía Local Pablo Emilio Rodríguez, el Inspector de la Policía Nacional y Jefe del Grupo de Seguridad Ciudadana

Juan Antonio Botías y el Policía Nacional del Grupo Operativo Local Adán Jesús Rocío.
Además, también se le ha otorgado la Cruz a la Dedicación al Servicio Policial durante 25 años al Subinspector Ismael Navarro, así como la Cruz al Mérito Policial con distintivo blanco para el Oficial Javier Rodríguez y los Policías Cédric Benito y Antonio Manuel Del Pino.
Durante el acto también se ha depositado un ramo de flores ante la imagen de los Ángeles Custodios para recordar a los Policías fallecidos en acto de servicio.
En su turno de palabra, el alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha dado la bienvenida al Inspector Jefe de la Policía Nacional José Antonio Martínez en su primer Día de la Policía Nacional al frente de la comisaría de Xàtiva. «Era complicado sustituir a Miguel Ángel Gallut, por el gran trabajo que realizó, pero tengo que decir que su sucesor está desarrollando una magnífica tarea en Xàtiva y estamos orgullosos de contar con él». Cerdà también ha añadido que «es un honor para la ciudad que la Policía Nacional esté junto a la Policía Local y de las autoridades, ayudando a que esta sea una de las ciudades más tranquilas de la Comunidad Valenciana».
El alcalde también ha apuntado en su discurso a la remodelación de la Comisaría de la Policía Nacional de Xàtiva. «Somos conscientes de que las necesidades que existen y vamos a trabajar de manera intensa para que el más pronto posible se pueda llevar a cabo».
El acto lo ha cerrado el Inspector Jefe de la Comisaría de la Policía Nacional de Xàtiva, José Antonio Martínez, quien ha agradecido en el Ayuntamiento la colaboración en la organización del acto, al tiempo que ha mostrado su reconocimiento a los miembros de la Policía «por la excelente tarea del día a día que conforma un gran equipo humano, como base sobre la que se sustenta el servicio que se presta a los ciudadanos de Xàtiva».
Martínez ha aprovechado para recordar que la tasa delictiva se mantiene similar a la del pasado año, y muy por debajo de la media nacional. Además, también ha aprovechado para posar en valor la lucha contra la Violencia de género y doméstica, y ha anunciado que próximamente se ampliará la Unidad de Familia y Mujer (UFAM) con personal especializado para apoyar a las víctimas.

No hay comentarios

Dejar respuesta

cuatro × cinco =