La plataforma Salvem el Puig convoca la XXIII Romeria al Puig

Un any més la plataforma “Salvem el Puig” convoca la XXIIIª Romeria a la mítica muntanya per tal de reivindicar la definitiva restauració de l’ermita gòtica del segle XIV que l’encimbella.

Enguany, per motius organitzatius, la romeria es celebrarà proper diumenge dia 22 d’abril. La concentració per tal d’arribar a peu fins a la serra està prevista a les 9.00 h des de la Plaça de Bous de Xàtiva.

Qui ho faça amb cotxe ha d’arribar per la carretera de la Torre, començant l’ascensió a les 9.30 h. Allí es trobaran les marxes que venen de Genovés, Lloc Nou i la Torre d’en Lloris. Es repartiran les canyes que tant faciliten la pujada i la baixada a la muntanya i un tríptic informatiu. Cal portar esmorzar i des de l’organització es repartirà mistela i mona de Pasqua.

Com sempre es llegirà el manifest oficial que enguany estarà a càrrec de L’Associació 9 d’Octubre de Genovés. La Romeria estarà acompanyada pels sons del tabalet i la dolçaina.
Aquesta iniciativa la recolzen les entitats Amics de la Costera de Xàtiva, Associació la Sènia de Lloc Nou d’en Fenollet, Centre Excursionista de Xàtiva, parròquia de sant Pere de Xàtiva, l’Associació Cultural 9 d’Octubre del Genovés i Gent de la Torre d’en Lloris”.

Segons expliquen des de la plataforma, el camí seguit des de fa vint-i-dos anys ha donat els seus fruits ja que s’ha aconseguit a través de la conscienciació ciutadana “pressionar les autoritats per tal que actuen a fi d’impedir la desfeta d’aquest símbol del nostre patrimoni artístic i cultural”.

En aquests moments, apunten des del col·lectiu, “estem pendents d’executar un nou pla de rehabilitació ja aprovat entre Diputació i Ajuntament de Xàtiva. A més a més hem presentat un projecte als pressupostos participatius que ha estat seleccionat per passar a la fase de votació i que en cas de ser escollit possibilitaria que el monument fora recuperat en els seus elements arquitectònics i artístics més específics i així poder gaudir de la seua bellesa gòtica”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

1 × 3 =