Com sempre, la finalitat d’aquesta iniciativa és reivindicar la definitiva restauració de l’ermita gòtica del segle XIV que encimbella la muntanya. Des de l’organització expliquen que el camí seguit des de fa vint-i-un anys fins ara ha permés que s’haja aconseguit a través de la conscienciació ciutadana pressionar les autoritats per tal que actuen a fi d’impedir la desfeta d’aquest símbol del patrimoni artístic i cultural. En aquests moments l’edifici sembla consolidat en la seua major part, ara cal demandar que el monument siga recuperat en els seus elements arquitectònics i artístics més específics i així poder gaudir de la seua bellesa gòtica.

el-puig2-diaridigital.esLa concentració per tal d’arribar a peu fins a la serra serà a les 9.00 h ( Plaça de Bous de Xàtiva). Qui ho faja amb cotxe ha d’arribar per la carretera de la Torre, començant l’ascensió a les 9.30 h. En eixe punt es trobaran les marxes que venen de Genovés, Lloc Nou i la Torre d’en Lloris. Es repartiran les canyes que tant faciliten la pujada i la baixada a la muntanya.
Els participants hauran de portar esmorzar i es repartirà mistela i mona de Pasqua.
Com sempre es llegirà el manifest oficial que enguany estarà a càrrec del Centre Excursionista de Xàtiva. La Romeria estarà acompanyada pels sons del tabalet i la dolçaina.

Cal recordar que aquesta iniciativa la recolzen les entitats Associació Amics de la Costera de Xàtiva, Associació la Sènia de Lloc Nou d’en Fenollet, Centre Excursionista de Xàtiva, parròquia de sant Pere de Xàtiva, l’Associació Cultural 9 d’Octubre del Genovés i Gent de la Torre d’en Lloris”.

No hay comentarios

Dejar respuesta