La Plataforma Ciutadana de Xàtiva denuncia els abusos laborals i els contractes basura

Hui 7 d’Octubre se celebra la Jornada Mundial pel Treball decent, amb el lema «Alt a la cobdícia corporativa. No als contractes basura, els baixos salaris i la precarietat».

La Plataforma Ciutadana de Xàtiva, denúncia que l’existència de més de 430.000 persones sense ocupació a la Comunitat Valenciana és un fet vergonyós i sagnant al qual ens anem acostumant com si fóra natural. Igualment consentir que a Xàtiva quasi tres mil persones, seguisquen sense trobar treball, representa un desafiament social que les administracions haurien d’afrontar amb tota decisió.

Els qui integren la Plataforma Ciutadana valoren a més que les condicions de treball que ací, com en altres ciutats, algunes empreses imposen als qui necessiten un salari encara que siga miserable, són intolerables des del punt de vista de l’ètica i s’acosten perillosament a l’explotació laboral.

No pot ser que perquè és època turística o hi haja campanya agrícola es disparen les xifres dels contractes i es presumisca de l’èxit en la creació d’ocupació obviant que en poc temps, aqueixes persones tornaran a l’atur. No es pot permetre que hi haja empresaris que emparats per reformes laborals fetes contra els treballadors i treballadores, facen contractes de curtíssima durada i fins i tot de jornada parcial, que amaguen després incompliments gravíssims. De fet en 2016 més de 7 milions de contractes van ser de menys de 7 dies, i açò passa en tots els sectors, l’hostaleria, la indústria o les activitats administratives

Fonts de la Inspecció de Treball admeten que aquests contractes moltes vegades oculten una altra realitat: que la seua durada supera la setmana, i que la jornada té moltes més hores que les signades. I açò s’ha de denunciar.

Per açò, des de la Plataforma s’insta als poders públics perquè facen funcionar els mecanismes de fiscalització i denúncia que impedisquen abusos laborals i a les empreses perquè gestionen les seues contractacions amb responsabilitat i sense engany.

1 Comentario

  1. No es solo eso…también la ayuntamiento y la bien estar social de Xativa tienen bolsas de empleo…dicen que todo las personas con necesidad tiene que tener un oportunidad…pero es justo que la gente han trabajado 6 meses por parte ayuntamiento…. Luego enseguida o con un pausa de 6 meses la misma gente van trabajar por bien estar social????? No me parece justo…porque no juntan el ayuntamiento y la bien estar social y miran por otras personas que también tienen necesidad de ingresos????? Saludos…

Dejar respuesta