La parròquia i l’ermita de La Llosa de Ranes estrenen les seues noves campanes

La parròquia Natividad de La nostra Senyora i l’ermita del Santíssim Crist del Miracle de la localitat valenciana de La Llosa de Ranes han estrenat les seues noves campanes, de 87 i 57 quilos, respectivament, que van ser pujades ahir als seus campanars amb una grua.

Les noves campanes han sigut adquirides “per iniciativa de la parròquia, que ha comptat amb l’assessorament de l’Associació Campaners de Moixent en el procés de configuració i adquisició, i substitueixen a les anteriors que han estat dos anys sense ser usades i amb les seues funcions anul·lades perquè es va detectar perill per esquerdaments”, han indicat els Campaners de Moixent.

La campana ´Maria Natividad`, de la parròquia, “estava clivellada i es procedirà a la seua neteja i posterior exposició a l’església parroquial, i la campana de la de l’ermita, també amb problemes d’esquerdament, ha sigut refosa”, han assenyalat.

Així, la nova campana de la parròquia està dedicada a la “Mare de Déu del Carme i del Rosari” i té gravades “aquestes dues advocacions marianes, altres dues de devoció popular a La Llosa de Ranes, San José i Sant Antoni de Pàdua, i un relleu de la imatge patronal del Santíssim Crist del Miracle”, han afegit.

Pel seu costat, la campana de l’ermita es diu “Santíssim Crist del Miracle” i té gravades les imatges que processionen en la Setmana Santa.

Les dues campanes van ser beneïdes el passat 11 de desembre durant una missa celebrada en la parròquia en sufragi pels campaners difunts de La Llosa de Ranes “i per a convocar als fidels es van voltejar mecànicament altres dues campanes del campanar, perquè així saludaren i acolliren a les dues noves”, han explicat.

En la missa “el rector, Antonio Rafael González, va ungir amb l’oli dels Malalts i el Sant Crisma les campanes, exposades enfront de l’altar en uns suports, les va beneir amb aigua beneïda i les va fer sonar”. A més, membres dels Campaners de Moixent i de l’empresa restauradora Electrorecamp S.L, encarregada del muntatge i instal·lació de les campanes, van executar amb elles un volteig “que va ser aplaudit per tots els fidels, al qual es van sumar les dues campanes del campanar que també van sonar”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

trece − tres =