La PAH de Xàtiva atura un desnonament en Canals en 5 dies

La PAH de Xàtiva, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, és encarregada d’informar a la gent sobre la seua situació hipotecària, per tal de previndre l’expulsió de la seua casa i de mobilitzar els afectats per aturar els desnonaments. Com es defineixen ells mateixos, són els encarregats de «descobrir les estafes dels bancs i descobrir les clàusules abusives».

Ara tenen una victòria a celebrar, una lluita més que han superat en un temps rècord. En cinc dies han aconseguit aturar un desnonament en Canals. Com explica un dels membres: «En aquest cas van acudir a nosaltres quan el desnonament estava a punt de dur-se a terme, a causa de la desinformació, el jove ha arribat molt tard, però amb la col·laboració amb l’advocada i el jutjat, hem aturat el desnonament».

El jove, que es troba en risc d’exclusió social, viu amb quatre membres més de la seua família, i gràcies a aquesta ràpida actuació, podrà mantenir la seua vivenda. «Nosaltres fem un fum de coses, avui hem fet un acte a Caja Mar, repartint fulls informatius per demostrar que les estafes no s’han aturat sinó que continuen en augment. Ens reunim dues vegades a la setmana per informar i contar els nostres casos i recolçar-nos mútuament.», explica un altre membre.

Aquest no és el primer desnonament que aturen, ja va una bona llista, però aquest era un cas especial ja que el procediment judicial estava molt avançat. Segons ha informat la PAH, el jove no sabia interpretar bé la informació que rebia del jutjat i ha acudit a ells quan l’expulsió era imminent. Per tant el procediment s’ha posat en marxa ràpidament i s’ha aconseguit aturar en un temps rècord de cinc dies.

Els afectats continuen relatant les seues causes i les seues lluites cada setmana contra aquells que els asseguraven una vivenda digna fa uns anys, i que ara litiguen a l’arena del jutjat per arrabassar-lis el teulat.

No hay comentarios

Dejar respuesta

19 − 5 =