La Muixeranga de Xàtiva participarà en la commemoració de la crema de Vila-real

El 12 de gener, es compleixen 311 anys de la crema de la ciutat de Vila-real per les tropes de Felip de Borbó. Un any més, la data serà commemorada pel Casal d’Acció Cultural del País Valencià i l’associació Socarrats amb una marxa cívica, on participaran la Muixeranga de Xàtiva, la Conlloga Muixeranga de Castelló i els Micalets del Regne de València.

La presència de la Muixeranga de Xàtiva donarà un sentit especial a l’acte donat que són dues ciutats “socarrades” per resistir la repressió borbònica durant la Guerra de Successió.
L’acte començarà a les 19h a la seu de l’associació Socarrats amb un recorregut pel centre històric fins arribar a la Torre Motxa, on tindran lloc els parlaments institucionals.
La presentació anirà a càrrec de la periodista Glòria Castellote.

Divendres a les 18:00h al gimnàs de l’IES Dr. Lluís Simarro, tindrà lloc l’últim assaig, abans de l’actuació de Vila-real.
Des de la Muixeranga de Xàtiva estem il·lusionats i agraïm la decisió, per part d’Acció Cultural del País València i l’associació Socarrats, de fer-nos participar en aquesta commemoració tan important per a la ciutat de Vila-real

No hay comentarios

Dejar respuesta

diecinueve − cinco =