La meteorologia obliga a ajornar el Campionat d’Espanya d’Orientació 2024

El CAX Orientació s’havia desplaçat a Ciudad Real per a participar en el CEO 2024

Els dies 29, 30 i 31 de març estava previst que se celebrara el Campionat d’Espanya d’Orientació (CEO-1) de Distància Llarga, Relleus Clàssics i Distància Mitja en les localitats castellanomanxegues de Don Rodrigo, Luciana i Fontanarejo (Ciudad Real) que corresponien a la 5a prova de la Lliga Espanyola d’Orientació a Peu. Al voltant de 1700 orientadors anaven a participar en el CEO 2024, i del CAX Orientació acudiren a la cita 21 orientadors, dels quals 11 eren federats i puntuaven per a la classificació per equips.

Finalment, les condicions meteorològiques adverses, amb molta pluja i de vegades de forma torrencial, van provocar que molts dels terrenys per on transcorria les carreres quedaren totalment inundats, i molts barrancs i rierols desbordats. Malgrat que des de l’organització es van buscar totes les solucions possibles, al final sols van poder adoptar la més sensata pensant en la seguretat de tots els orientadors que era la d’ajornar  el Campionat d’Espanya d’Orientació (CEO-1). Des del CAX Orientació comprenem la decisió  i volem donar el nostre agraïment i suport a l’organització per tot l’esforç fet.

El CAX Orientació confiava en aquestes proves per a sumar una important quantitat de punts que li permeteren consolidar-se en la part mitjana de la classificació de la 2ª divisió LEO ja que a celebrar-se en Pasqua havien pogut desplaçar-se molts orientadors del club. Aquest entrebanc, està fent que es replantege la temporada i les eixides que tenia previstes en la Lliga Espanyola. De moment, el CEO 2024 està ajornat possiblement al mes d’octubre o novembre, i el CAX Orientació està valorant acudir a la 6ª LEO en Las Navas del Marqués en la província d’Àvila prevista per als dies 27 i 28 d’abril.

Durant la pasqua, amb l’ajornament del Campionat, el CAX Orientació ha aprofitat les poques ocasions que ens deixava el temps per fer algun entrenament pel Parc Natural de Cabañeros i visites turístiques pels voltants d’Horcajo de los Montes.

No hay comentarios

Dejar respuesta