La Mancomunitat obri la Junta de Govern a tots els partits polítics

La Mancomunitat de Municipis la Costera-Canal va celebrar, en la vesprada de dimarts 3 d’octubre, el plenari d’organització, el primer encapçalat per la nova presidenta de l’entitat, Mª José Tortosa.

En primer lloc, la presidenta va realitzar una proposta per a la designació de les vicepresidències, mantenint a l’alcaldessa de Bolbaite, Carolina Mas, com a vicepresidenta primera, i oferint la vicepresidència segona a Compromís, en un gest per “fer de la Mancomunitat una entitat més participativa”.

El nomenament de Mas va eixir endavant mentre que el primer edil de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz, va declinar l’oferta en nom de Compromís argumentant que són partidaris de continuar de moment amb les negociacions encetades.

Tortosa va insistir en que en el “document passat als grups polítics de manera prèvia a la investidura, així com al mateix discurs d’investidura, s’arrepleguen gran part dels cinc punts establerts al text de negociació, per tant, a hores d’ara, ja estem treballant per tal de portar endavant eixos canvis que tots volem”.

En aquest sentit Tortosa va destacar la seua voluntat de delegar les presidències de les comissions, per tal de fer-les més operatives, anunciant també la creació d’ un grup de treball, en el que estiguen representats tots els partits polítics, per tal de començar a treballar en la reforma dels estatuts.

Malgrat la declinació de Compromís, la presidenta de la Mancomunitat va deixar la porta oberta a que Compromís puga ocupar la segona vicepresidència.

La vicepresidenta primera va afegir al respecte que l’oferiment de la presidenta és “una mostra considerable de la seua voluntat per tal de treballar de manera conjunta” i Muñoz va agrair “el canvi de sensibilitat del Partit Socialista” ajornant la decisió del seu grup.

Pel que fa a la Junta de Govern, la presidenta va proposar ampliar-la en tres membres més per tal d’ obrir-la a tots els partits polítics representats al plenari de la Mancomunitat, un gest que des de l’oposició, l’alcalde popular de la Llosa de Ranes, Evarist Aznar, va rebre de manera molt positiva ja que segons va comentar “la Junta de Govern és un òrgan molt important per marcar el camí de la Mancomunitat per la qual cosa manifeste el meu agraïment pel nou aire que aporta la nova presidència”.

Per la seua banda, l’alcalde socialista de Xàtiva, Roger Cerdà, va destacar “la voluntat integradora del PSPV per tal de deixar a banda les sigles polítiques i treballar en pro dels nostres municipis”.

Aquest punt també va eixir endavant amb l’abstenció de Compromís i la presidenta va lamentar no rebre un “gest de confiança” per part d’aquest grup.

Altre dels punts destacables de la sessió plenària va ser la redistribució de les comissions informatives, aprovat per unanimitat, entre les que ressalta la creació de la comissió de Serveis Socials i Igualtat, materialitzant així el compromís de Tortosa “de donar-li als serveis socials la importància que tenen en la vida de les persones i acollir un servei d’assessorament a les víctimes de violència de gènere i portar a terme polítiques d’igualtat”.

La resta de comissions s’ocuparan de les àrees de: Economia i Hisenda; Infraestructures, Serveis Públics i Organització; i Cultura, Esports i Joventut.

Sobre la periodicitat de les sessions, es va acordar convocar els plenaris una vegada al trimestre i la Junta de Govern, una vegada al mes. Mentre que per a les comissions informatives es va establir un mínim d’una reunió cada tres mesos.

Com a conseqüència de la nova estructura i amb la finalitat de no desestabilitzar el pressupost, la presidenta va proposar rebaixar les retribucions econòmiques per assistència de 80 a 60 euros. A més, va proposar que no hi haja cap alliberat polític, sent ambdues propostes aprovades pel plenari.

Per últim, Tortosa va fer una crida per tal que “els òrgans de la mancomunitat siguen efectius i les comissions més dinàmiques”.

El plenari també va aprovar de manera definitiva el Compte General de 2016, es va adherir al Pacte en Rebuig de la Violència de Gènere i va manifestar la seua voluntat de modernitzar l’entitat sumant-se a l’administració electrònica mitjançant les plataformes de la Generalitat i la Diputació.

Finalitza el Pacte pel Territori

En altre ordre de coses, el passat 30 de setembre finalitzaren els treballadors que han estat dedicant-se des d’abans de l’estiu al Pacte pel Territori.

El document ha sigut presentat davant de la Universitat i del Servef per a que siga validat. Ara, ja ha eixit la nova ordre per part del Servef que donarà continuïtat al pacte, mitjançant un nou projecte que ja s’està el.laborant.

La presidenta ha assegurat al respecte que “ens alegra la notícia perquè la nova subvenció ens possibilitarà poder donar un pas endavant en el desenvolupament de les nostres comarques, sempre encaminat a la creació de llocs de treball”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

tres × 3 =