La Mancomunitat La Costera – Canal visibilitza el paper de les dones en la construcció de la societat

• L’objectiu és posar en valor el treball silenciat de les dones i la seua aportació a la societat.
• Aquesta subvenció, concedida pel Ministeri d’Igualtat en el marc del Pacte d’Estat en matèria de violència de gènere a gestionar per les entitats locals, ascendeix a vora 14.000 euros.

La Mancomunitat La Costera-Canal ha posat en marxa, a través del departament d’igualtat i gràcies a la gestió mancomunada dels Fons del Pacte d’Estat per la lluita contra la violència de gènere, la gravació d’un documental sobre la història dels nostres pobles amb perspectiva de gènere als municipis de Llanera de Ranes, Moixent, Vallada, Torrella, Vallés, Cerdà, Rotglà i Corberà i Novetlè.

Es tracta d’un recorregut a través dels relats de dones endinsant-se en les seues històries personals amb la finalitat de descobrir la contraportada de tot allò que concebem com a professional i reconegut i que, amb el seu esforç, han anat fonamentant les bases per a generacions presents i futures.

La finalitat d’aquest documental, testimonial i actual, és contribuir a la construcció i evolució de la identitat de cadascun dels pobles, crear un canal transversal que ajude a compartir entre les diferents generacions, diversificar i complementar la visió del món rural i oferir, més enllà de l’arxiu, una anàlisi contemporània i fresc amb un caràcter dinàmic per arribar als diferents sectors poblacionals.

La presidenta de l’entitat M.ª José Tortosa ha manifestat que «plantegem un documental testimonial i actual, que expose la realitat i la contribució de les dones als nostres pobles. Un contrapés a la visió masculinitzada del món professional que equipare aquelles veus ja escoltades i les que ara volem que es comencen a escoltar».

No hay comentarios

Dejar respuesta

diecinueve − uno =