La Mancomunitat de Municipis la Costera-Canal ha invertit un total de 547.750 euros en quatre tallers d’ocupació que han donat feina, durant sis mesos, a més de 60 persones entre alumnes, personal directiu, administratius i monitors.
En la Font de la Figuera, la Llosa de Ranes i Cerdà la inversió realitzada ha sigut de 156.5000 euros i en cada municipi s’han beneficiat un total de 16 alumnes, 48 en total. Mentre que en Enguera el pressupost ha sigut de 78.250 i els beneficiaris 8.
Una de les avantatges de aquests programes, tal i com explica el president de la Mancomunitat, Roberto Granero, és que “amb aquestes iniciatives es dóna l’oportunitat, a un grup de veïns de formar-se en una especialitat determinada així com de realitzar tasques que reverteixen directament en el poble”.
Així, per exemple, a la Font de la Figuera els veïns de la població que l’integraven s’han dedicat a serveis d’atenció a persones dependents en domicili i institucions i a la restauració de diferents elements de fusta del Museu Històric Etnològic de la localitat i d’altres dependències municipals.
Per la seua banda, en la Llosa de Ranes, el taller ha servit per a iniciar la restauració de l’antic escorxador amb l’objectiu de convertir-lo en un Espai Jove. Concretament, s’ha procedit a la recuperació de l’estructura original i a la cimentació i delimitació d’un espai annex que en un futur albergarà una sala d’informàtica, serveis i una cafeteria. A més, altres dels participants han desenvolupat tasques de jardineria en diversos punts del municipi, sent la més important la corresponent a la zona de la Serreta.
Els integrants del taller de Cerdà han treballat dividits en dues especialitats, una de carpinteria i altra de particions i acabats, en el Palau del Marqués de Montortal realitzant tasques d’albanyileria i de treball de la fusta.
I finalment, els alumnes del taller d’Enguera han treballat en la rama sociosanitària atenent a les persones amb necessitats especials del municipi.
Des de la Mancomunitat han assegurat que es continuarà treballant per a potenciar el foment de l’ocupació mitjançant aquest tipus de programes. “Per a la Mancomunitat és una prioritat per la qual cosa esperem que en els propers mesos es publiquen noves ordres de Tallers d’Ocupació per a que qualsevol poble mancomunat que vullga es puga acollir”, ha afegit Granero.
Per últim, cal destacar que tots els participants s’han referit a aquesta experiència com “molt positiva” ja que els ha permès obtindre formació en una especialitat determinada i ficar-la en pràctica gràcies als treballs desenvolupats al llarg de sis mesos.