La Llosa de Ranes acollirà aquest dissabte la segona semifinal de la lliga de Raspall de la Diputació

El cartell de segona semifinal de la Lliga Bankia de Raspall – Trofeu Diputació de València el formen Ian, Canari i Ricardet de Senyera que es disputaran la passada a la final front a Guadi, Brisca i Miravalles de la Llosa de Ranes. El duel que es disputarà aquest pròxim dissabte en el trinquet de la Llosa de Ranes a partir de les 18:30 hores, completarà la gran final de la competició que tindrà lloc el diumenge 25 en el trinquet de Bellreguard.

Aquesta segona semifinal s’ha presentat aquest dimecres en l’Ajuntament de la Llosa de Ranes. Ian i Guadi han representat a les seues formacions en l’acte i els dos s’han mostrat encantats de jugar-se la passada a la final ‘a casa’. En el cas de Guadi, l’expressió és exacta i correcta en un sentit literal perquè el pilotari és natural del municipi de la Costanera. Per la seua banda, Ian no és fill del poble però també s’ha format com a pilotari entre les quatre parets del recinte de la localitat de la Costanera.

Els semifinalistes consideren que l’escenari no afavorirà a ningú. «Els mitgers dels dos equips estan menys acostumats a ell, però tant Guadi com jo, així com els nostres punters, sí que ho tenim molt tocat. És un trinquet neutral», assegura Ian. «Ian i jo ens hem criat en aquest trinquet. Però no serà determinant per a ningú», afig Guadi.

La formació de Senyera ha accedit a les semifinals després de completar una fase regular quasi perfecta mentre que la de la Llosa de Ranes va aconseguir la quarta posició. Encara així, el campió individual no es veu favorit. «Quan ens enfrontem en la fase regular, a més en aquest mateix trinquet, ells no estaven al nivell que tenen ara. La partida la veig molt igualada», diu Ian.

Guadi considera que, amb l’evident millora del seu equip en les últimes jornades, la victòria és més que una possibilitat. «Hem anat a més i podem ser bons rivals de Ian, que sabem que és el gran campió i que està en un moment de forma magnífic, com també els seus companys. Brisca, Miravalles i jo feia temps que no jugàvem junts i al principi ens va costar acoblar-nos. Arribem al límit, quant a les opcions de classificar-nos, però vam saber reaccionar. La bona relació entre els tres ha sigut clau», comenta.

A més del bon rendiment del seu equip, Guadi té una altra arma per a intentar arribar a la final: «Portar el nom del meu poble en la meua esquena és una gran motivació per a mi. Vull donar les gràcies per aquesta confiança que m’ha atorgat l’organització i l’Ajuntament de la Llosa de Ranes», explica.

La presentació ha estat presidida per l’alcalde la Llosa de Ranes i diputat provincial, Evarist Aznar, qui ha destacat la importància de la jornada que tindrà lloc el dissabte. «És un esdeveniment esportiu de primera magnitud i per al poble de la Llosa de Ranes és un honor acollir-ho. A més voldria destacar que la sessió començarà amb una partida de xiques. És molt important la participació de les dones en la pilota així com fomentar la igualtat», ha dit. El primer edil també ha volgut convidar a aquells que no són habituals del trinquet al fet que coneguen la pilota valenciana.

En l’acte també ha participat el president de la Fundació per la Pilota Valenciana i de la Federació, José Daniel Sanjuan, qui també ha assegurat trobar-se «com a casa. Ací tenim escola de tecnificació i del Cespiva, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament. Vull felicitar als dos equips pel gran campionat que estan fent», ha subratllat Sanjuan.

No hay comentarios

Dejar respuesta