Una exposició sobre la festa, tallers infantils i una obra de teatre completen els actes organitzats per a la celebració de la Romeria a Santa Anna l’1 de maig

La Llosa de Ranes es prepara ja per a celebrar la tradicional Romeria a Santa Anna. Enguany és especial perquè la festa es viurà quan sols fa uns dies que s’ha obtingut el reconeixement de Festa d’Interés Turístic Provincial per part de la Generalitat Valenciana.

Per a fer encara més gran la festa de la Romeria, l’Ajuntament de la Llosa de Ranes ha organitzat diferents activitats que començaran el dia 26 d’abril amb la inauguració d’una exposició al museu Casa del Pou, i s’allargaran fins al mateix dia de la romeria. Aquesta mostra, que es podrà visitar a partir del divendres 26 d’abril, ofereix una visió completa de la festivitat, el seu recorregut i els actes clau que es porten a terme durant aquest dia. A més, s’ha elaborat una secció de caràcter històric dedicada als orígens del culte a santa Anna que, des d’inicis de l’edat mitjana va anar arrelat profundament a tota Europa. A terres valencianes, la devoció a Santa Anna es va popularitzar enormement al segle XV, com evidencia la construcció de l’ermita a càrrec de la família Borja.

A més, també s’han programat per al dia 30 d’abril a la vesprada tallers infantils a l’Agència de Lectura, en el que s’han preparat diferents manualitats per als xiquets i xiquetes relacionades en la romeria. Eixe mateix dia, s’ha organitzat la representació d’un espectacle teatral a les 22:30 hores al Centre Cívic, a càrrec del grup Tarumba Jove, que escenificarà l’obra «La magia de la luna».

El dia més esperat és l’1 de maig, quan se celebrarà la romeria. A partir de les 9:30 hores a la Plaça Major tindrà lloc la concentració i repartiment de canyes i llistes per a tots els romers assistents. Prèviament, a les 9 hores, els carruatges, cavalls i animals de muntura es concentraran en el Magatzem municipal, en el polígon el Salt.

Aproximadament, a les 10 hores tindrà lloc l’eixida de la Romeria a Santa Anna des de la Plaça Major, passant pels carrers de costum fins a la carretera de Santa Anna. En arribar la imatge de Santa Anna a la seua ermita, cant dels gojos. Tot seguit, benedicció dels termes i en acabar balls tradicionals a càrrec del grup de danses Ras i Pla.

No hay comentarios

Dejar respuesta