El jutjat número 1 de Xàtiva ha decidit obrir una peça separada en el procés de la plaça de bous per tal d’esclarir la presumpta comissió de delictes econòmics amb els sobrecostos de les obres.

El PSPV va comparèixer ahir en roda de premsa per a donar a conèixer la decisió judicial en la que es determinarà si va haver delictes com malversació de fons públics i que obligarà a declarar als responsables polítics que van decidir assumir eixos sobrecostos. El secretari general del PSPV de Xàtiva, Roger Cerdà, va insistir en que “sobretot volem defensar els interessos de la ciutadania de Xàtiva i descobrir la veritat de l’ús que s’ha fet dels diners públics de tots els xativins. Volem arribar fins al final i aclarir d’una vegada per sempre el perquè dels sobrecostos de la plaça de bous i qui són els responsables finals dels mateixos, perquè no es pot consentir que aquest saqueig de diners públics quede impune».

Els socialistes consideren que «la plaça de bous és el símbol de la política faraònica i de balafiament dels recursos públics d’Alfonso Rus i del PP, política que ha duplicat l’endeutament de la ciutat i que ens ha deixat sense recursos».

La decisió de la jutgessa d’obrir una nova peça pels sobrecostos de la plaça de bous s’ha donat a conèixer al mateix temps que es feia pública l’obertura de judici oral contra l’arquitecte municipal Antonio Vela, per un pressumpte delicte de tràfic d’influències.

Cal recordar que les obres de rehabilitació i cobriment de la plaça de bous de Xàtiva van ser adjudicades per un import inicial de 6.010.000 euros, malgrat no ser l’oferta més barata. Finalment, les obres han acabat costant al voltant de 12 milions d’euros, la qual cosa suposa un sobrecost del 100%. Malgrat aquests «desmesurats» sobrecostos, la plaça de bous no està finalitzada i acumula una sèrie de defectes que dificulten el seu ús. Existeixen informes municipals que assenyalen que la plaça necessita una inversió addicional d’3’2 milions d’euros en noves obres per a esmenar les deficiències existents, tal i com apunten.

Finalment, van afegir que el nou equip de govern liderat pel PSPV va trobar 900.000 euros d’obres certificades però no executades. S’ha arribat a certificar un ascensor que no existeix, segons Ignacio Reig.

No hay comentarios

Dejar respuesta

cinco − cinco =