La Junta de Seguretat de Xàtiva aborda la situació dels robatoris a Bixquert i el dispositiu de Nadal

A la reunió ha assistit la nova Subdelegada de Govern, Raquel Ibáñez, qui s’ha compromès a augmentar la vigilància i el reforç dels Cossos i Forces de Seguretat

L’Ajuntament de Xàtiva ha acollit aquest dimecres 21 de desembre la Junta de Seguretat, la qual ha comptat amb la presència de l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i de la nova Subdelegada de Govern Raquel Ibáñez, qui va prendre possessió fa tan sols uns dies. També han estat presents el regidor de Policia Local Ignacio Reig, així com també els màxims responsables dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat que operen a la ciutat (Guàrdia Civil i Policia Nacional), i també de la Policia Local.

«Ha sigut una Junta molt productiva, amb assumptes de màxima preocupació per a aquest equip de govern com són els robatoris als disseminats de la nostra ciutat, on hem insistit en la coordinació i major presència policial, però també la campanya de Nadal i els assumptes relacionats amb la violència de gènere», ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui també ha aprofitat per agrair la presència de la nova Subdelegada de Govern, Raquel Ibáñez, en una de les seues primeres cites públiques.

L’Ajuntament de Xàtiva ha posat de manifest en la Junta de Seguretat la necessitat de la màxima atenció per part dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat respecte als robatoris que estan produint-se en els darrers mesos als disseminats. En aquest sentit, la Subdelegada Raquel Ibáñez ha indicat que el govern és conscient de la situació, la qual està reiterant-se no sols en aquesta zona sinó també en tota la Comunitat Valenciana.

La Subdelegació de Govern s’ha compromès a coordinar a tots els cossos i forces de seguretat, sumant-se així al reforç efectuat per part de la Policia Local de Xàtiva, i ha manifestat que s’ha avançat en la identificació de les persones involucrades en aquests robatoris, esperant resultats en els pròxims dies. La Subdelegació ha demanat també que amb el menor indici, tot i que supose una situació menor, es faja la corresponent denúncia per part dels veïns i veïnes, i en aquest sentit ha recordat l’existència de l’aplicació AlertCops, amb la qual qualsevol ciutadà pot enviar alertes de seguretat ciutadana que permeten comunicar-se de manera ràpida, gratuïta i precisa amb les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat.

D’altra banda, en la reunió també s’ha parlat del projecte de renovació de les càmeres de seguretat en l’entorn urbà i en el sistema de càmeres de control de tràfic i de nova generació, tant als accessos a l’entorn urbà com als disseminats. «Volem posar aquest projecte en marxa de cara al proper exercici ja que aquestes càmeres podran ajudar en la identificació de vehicles que estiguen relacionats amb fets delictius», ha indicat Cerdà.

Altre punt destacat ha estat el de la campanya de Nadal, davant l’increment de visitants a la ciutat i a les zones d’oci en els pròxims dies, posant de relleu l’augment del nombre de discoteques a la ciutat, el que pot generar implícitament una sèrie d’incomoditats per als veïns i veïnes de Xàtiva. La Policia Autonòmica estarà especialment atenta durant les pròximes dates per tal de que l’activitat es desenvolupe en aquests espais segons marca la normativa vigent. També s’incrementaran en aquestes festes els controls d’alcohol i drogues per part de la Policia Local i la Policia Nacional.

Per últim, en matèria de violència de gènere, s’ha indicat la necessitat d’ampliar la plantilla i els efectius pel que fa a la Policia Nacional i Guàrdia Civil com a conseqüència de l’aprovació del reagrupament dels jutjats de violència de gènere en la ciutat d’Alzira atès que el fet d’haver d’acompanyar als detinguts a les dependències judicials suposarà destinar un major nombre de policies. En aquest sentit, es mantindrà un contacte contant amb la Prefectura Provincial per tal de que els protocols estiguen clars.

Cal destacar que aquesta ha estat la darrera Junta de Seguretat de l’Inspector Cap de la Policia Nacional de Xàtiva José Antonio Martínez, així com la primera del nou màxim responsable de la Policia Local de Xàtiva, Rafael Valor.

No hay comentarios

Dejar respuesta