El PSPV de la Costera-Canal exposarà el problema del Jutjat de Xàtiva davant l’executiva nacional i la consellera de justícia

Els socialistes de la Costera i la Canal de Navarrés han reunit d’urgència a la Comissió Executiva del partit que lidera Roberto Granero per a debatre amb profunditat la situació actual del Partit Judicial de Xàtiva, després de l’anunci en el qual es traslladen les competències en matèria de violència sobre la dona al jutjat núm. 3 d’Alzira. Una decisió que, per al PSPV comarcal, és il·lògica per la realitat tan dispar dels dos partits judicials.

L’executiva s’ha manifestat unànimement en contra d’una decisió del qual és «incoherent amb el desplegament de recursos i el reforç de les polítiques de protecció i d’igualtat que s’han vingut duent a terme en els últims anys, com és el Centre de Dona Rural que ja va atendre 90 dones víctimes de violència de gènere en els primers sis mesos d’existència», assenyala la sotssecretària general i responsable d’igualtat de l’executiva, Lena Baraza.

Els socialistes agraeixen la proposta de l’especialització del jutjat en 2024 que la Consellera va traslladar en seu parlamentària dilluns passat, però volen esgotar les vies disponibles per a mantindre les ja existents del partit judicial fins que es done aquesta situació. «És completament lògic i necessari», assenyala Baraza, qui també va traslladar en la reunió l’agraïment des de les associacions i col·lectius de dones de tota la comarca pel treball del PSPV a nivell comarcal davant aquesta situació.

Finalment, l’executiva ha sol·licitat formalment una reunió amb la direcció nacional del PSPV-PSOE i Conselleria de Justícia, persistint en la necessitat de revisar la decisió publicada en el Reial decret. Segons el secretari general, Roberto Granero, «la defensa de la realitat del territori és una lluita completament compatible amb la fi major que ens transcendeix que és l’erradicació de la violència de gènere». «És evident que no hi havia consciència de la situació real d’aquestes comarques quan es va prendre la decisió, del treball realitzat durant aquests últims anys, de les infraestructures creades i recursos emprats, així com, els serveis de prevenció i assistència a les víctimes en funcionament. Tot això ens avala i fonamenta la nostra reivindicació. Som a temps de trobar una solució» va concloure Granero.

No hay comentarios

Dejar respuesta

2 × 5 =