La italiana Federica Bau guanya la XV Biennal Internacional de gravat Josep de Ribera de Xàtiva

L’acte d’inauguració de l ‘exposició tindrà lloc el dilluns 18 de novembre a les 20 de la vesprada a la Casa de Cultura

Federica Bau (Sesto San Giovanni, 1990), s’ha imposat en la XV edició de la Biennal Internacional de gravat Josep de Ribera de Xàtiva amb l’obra «Orain II», realitzada amb la tècnica aiguatinta i aiguafort; fotopolímer i fotogravat.

obra-gandora-biennal-.jpgLa jove artista italiana, assentada en Espanya per tal d’ampliar la seua formació artística i el seu desenvolupament professional, va concloure en 2014 els estudis d’il·lustració en l’Escola Massana de Barcelona i durant 2017 va realitzar el Màster d’Obra Gràfica en la Fundació Ciec de Betanzos. Actualment realitza la seua obra artística als tallers de la Fundació Bilbaoarte. Ha rebut ja nombrosos premis, entre els que destaquen el Premi Jesús Núlez d’Art Gràfica de la Diputació d’A Corunya i el Premi de Gravat i Vi de la Fundació Vivanco de Logronyo (La Rioja). Ara, suma al seu palmarès el Premi Josep de Ribera de Xàtiva, valorat en 4.500 euros.

A més de la guanyadora, el jurat també ha reconegut, per la seua qualitat, tres Mencions d’Honor: a Ariel Kofman (Argentina) per «Ciudad de CATVdrales» en tècnica Xilografia; a Mehrdad Khataei (Iran) per «Chronicle of a Suspense in Zero Degree 2» en tècnica aiguafort i aiguatinta; i a Carmen Isasi Martínez (Madrid) per l’obra «A resultas de lo que cae» en tècnica fotogravat.

El jurat d’aquesta edició 2019 ha estat conformat per primera vegada en la història íntegrament per dones: la Doctora i professora de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València, Amparo Berenguer Wieden; l’artista plàstica i gràfica Mercedes Balaguer Mitjans; i la Doctora en Belles Arts per la UPV i guanyadora de la IV Biennal del Gravat de 1997 Anzhela Malyshava. A més a més, van estar també presents la regidora de Cultura de Xàtiva Raquel Caballero, el president del Rotary Club Xàtiva Rafael García, i el tècnic responsable de la Casa de Cultura Josep Sanchis, en qualitat de secretari.

L’acte d’inauguració de la mostra, on quedaran exposades les 38 obres seleccionades pel jurat, tindrà lloc el proper dilluns 18 de novembre a les 20 de la vesprada a la Casa de Cultura de Xàtiva. Allí es donarà a conèixer també el catàleg on es reprodueixen a color les obres premiades i seleccionades.

L’assistència de públic a l’exposició de gravats de Xàtiva és molt concorreguda durant el mes que dura el període d’exhibició, acudint i fins i tot grups d’alumnes de Belles Arts a més de professors i especialistes en gravat de diverses procedències.

La participació d’enguany ha estat provinent de països com Taiwan, Estats Units, Argentina, Polònia, Itàlia, Iran, Índia, Bulgària, Bielorússia, Àustria, Mèxic i Espanya.

«Cal destacar que per primera vegada hem comptat com a jurat amb tres dones, entre les que es trobava Anzhela Malyshava, qui va estar guanyadora d’aquest mateix certamen. S’han presentat al voltant de 150 obres de més d’una desena de països, sent guanyadora una jove italiana com Federica Bau. Això demostra que la biennal de gravat és un premi consolidat i de gran prestigi internacional després dels quasi trenta anys que porta celebrant-se», ha destacat la regidora de Cultura Raquel Caballero.


En Castellà:

La italiana Federica Bau gana la XV Bienal Internacional de grabado Josep de Ribera de Xàtiva

El acto de inauguración de la exposición tendrá lugar el lunes 18 de noviembre a las 20 de la tarde en la Casa de Cultura

Federica Bau (Sesto San Giovanni, 1990), se ha impuesto en la XV edición de la Bienal Internacional de grabado Josep de Ribera de Xàtiva con la obra «Orain II», realizada con la técnica aguatinta y aguafuerte; fotopolímero y fotograbado.
La joven artista italiana, asentada en España para ampliar su formación artística y su desarrollo profesional, concluyó en 2014 los estudios de ilustración en la Escuela Massana de Barcelona y durante 2017 realizó el Máster de Obra Gráfica en la Fundación Ciec de Betanzos. Actualmente realiza su obra artística en los talleres de la Fundación Bilbaoarte. Ha recibido ya numerosos premios, entre los que destacan el premio Jesús Núlez de Arte Gráfica de la Diputación de A Coruña y el premio de Grabado y Vino de la Fundación Vivanco de Logroño (La Rioja). Ahora, suma a su palmarés el premio Josep de Ribera de Xàtiva, valorado en 4.500 euros.


Además de la ganadora, el jurado también ha reconocido, por su calidad, tres Menciones de Honor: a Ariel Kofman (Argentina) por «Ciudad de CATVdrales» en técnica Xilografía; a Mehrdad Khataei (Irán) por «Chronicle of a Suspense in Cero Degree 2» en técnica aguafuerte y aguatinta; y a Carmen Isasi Martínez (Madrid) por la obra «A resultas de lo que cae» en técnica fotograbado.


El jurado de esta edición 2019 ha sido conformado por primera vez en la historia íntegramente por mujeres: la Doctora y profesora de Bellas artes de la Universitat Politècnica de València, Amparo Berenguer Wieden; la artista plástica y gráfica Mercedes Balaguer Medianos; y la Doctora en Bellas artes por la UPV y ganadora de la IV Bienal del Grabado de 1997 Anzhela Malyshava. Además, estuvieron también presentes la regidora de Cultura de Xàtiva Raquel Caballero, el presidente del *Rotary Club Xàtiva Rafael García, y el técnico responsable de la Casa de Cultura Josep Sanchis, en calidad de secretario.


El acto de inauguración de la muestra, donde quedarán expuestas las 38 obras seleccionadas por el jurado, tendrá lugar el próximo lunes 18 de noviembre a las 20 de la tarde en la Casa de Cultura de Xàtiva. Allí se dará a conocer también el catálogo donde se reproducen a color las obras premiadas y seleccionadas.


La asistencia de público a la exposición de grabados de Xàtiva es muy concurrida durante el mes que dura el periodo de exhibición, acudiendo e incluso grupos de alumnos de Bellas artes además de profesores y especialistas en grabado de varias procedencias.
La participación de este año ha estado proveniente de países como Taiwán, Estados Unidos, Argentina, Polonia, Italia, Irán, India, Bulgaria, Bielorrusia, Austria, México y España.

«Hay que destacar que por primera vez hemos contado como jurado con tres mujeres, entre las que se encontraba Anzhela Malyshava, quien fue ganadora de este mismo certamen. Se han presentado alrededor de 150 obras de más de una decena de países, resultando ganadora una joven italiana como Federia Bau. Esto demuestra que la bienal de grabado Josep de Ribera es un premio consolidado y de gran prestigio internacional después de los casi treinta años que lleva celebrándose», ha destacado la concejala de Cultura Raquel Caballero.

No hay comentarios

Dejar respuesta

17 + dieciocho =