La història de la festa fallera arriba a La Llosa de Ranes a través dels llibrets de falla

El Museu Històric, Artístic i Etnològic “Casa del pou” de La Llosa de Ranes acull, aprofitant aquestes dates, la col·lecció “El llibret de falla: Explicació i relació de la festa (1850 al 2017)” que estarà oberta fins al pròxim 22 de Març.

La mostra, que recorre la història i l’evolució de la festa i de la societat valenciana a través d’estos documents literaris, forma part d’un projecte itinerant de la Direcció General de Política Lingüística i està comisariada per l’ Associació d’ Estudis Fallers.

L’exposició mostra, a través de panells, fotografies i llibrets de totes les comarques valencianes, l’ evolució que ha experimentat estes publicacions en poc més de un segle i mig de vida, des de els primers plecs fins arribar als actuals llibrets, passant per l’exemplar de Bernat i Baldoví, el considerat com al primer llibret de falla signat. Un procés que han portat a aquests documents a convertir-se en una creació cultural col·lectiva, testimoni de la cultura i història de la nostra societat i vehicle de l’expressió en valencià.

No hay comentarios

Dejar respuesta

dieciseis + dieciseis =