La Generalitat oferirà fins a final d’any transport gratuït als menors de 30 anys

La Generalitat oferirà servei gratuït en els transports de la seva competència als joves de fins a 30 anys, a partir del pròxim 9 d’octubre i fins al 31 de desembre, tal com ha anunciat el dimarts el president Ximo Puig en el Debat de Política General en Les Corts.

“Aquesta mesura complementa totes les iniciatives d’estalvi en el transport públic posades en marxa per la Generalitat de manera pionera des que va començar l’any per a fomentar la mobilitat sostenible, alleujar les despeses dels i les ciutadanes i combatre els efectes de la inflació” ha destacat la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró.

Al llarg d’enguany la Generalitat ha posat en marxa la targeta SUMA en l’àrea metropolitana de València amb descomptes de fins a un 55%; ha fet efectiva des de juny una simplificació del pla zonal del TRAM d’Alacant que ha permès reduir els preus fins a un 50%; ha facilitat el transport gratuït els diumenges de maig agost; i aplica un descompte addicional d’un 30% des del passat 1 de setembre i fins al 31 de desembre.

Torró ha explicat que “la mesura anunciada pel President es dirigeix als joves i als menors per a ajudar a una part de la població que depèn molt del transport públic en el seu dia a dia i alleujarà les butxaques de moltes famílies”.

“A més, és important recordar que es complementa amb totes les polítiques d’estalvi en el transport impulsades per la Generalitat, el 50% aplicat amb SUMA, la reducció de zones del TRAM, el 30% addicional de descompte addicional, mesures que ens fan el transport públic més econòmic d’Espanya i que tenen una afecció directa en tota la població”, ha assenyalat la consellera.

“Així mateix, amb aquesta iniciativa la Generalitat té l’objectiu d’acostar a la població més jove al transport públic per a generar hàbits sostenibles i poder avançar en la lluita contra el canvi climàtic per a aconseguir ciutats més descarbonizadas” ha explicat la consellera .

Transport gratuït

Tots els ciutadans i ciutadanes que vulguin beneficiar-se d’aquesta iniciativa i viatjar gratis hauran de sol·licitar una nova targeta pròximament. En el cas dels i les castellonenques es podran acostar de manera presencial a l’oficina situada al carrer Carcaixent, 1.

En Metrovalencia i el TRAM d’Alacant, atesa l’alta demanda de títols que es preveu a causa de l’elevat nombre d’usuaris, s’habilitarà un servei de cita prèvia accessible en els pròxims dies, a través de les webs d’aquestes explotacions. D’aquesta manera aquest tràmit es podrà realitzar sense esperes, en diferents estacions de la forma més àgil possible i els i les viatgers es podran beneficiar de la iniciativa de manera progressiva.

Des de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat es comunicarà amb anterioritat la data en la qual s’obrirà el sistema de cita prèvia per a sol·licitar aquesta targeta que permetrà viatjar gratis als menors de fins a 30 anys.

Tots els i les usuàries que vulguin viatjar gratis hauran de tenir aquesta nova targeta temporal, independentment que comptin amb una altra mena d’abonament personalitzat. Per a sol·licitar la targeta tan sols serà necessari el DNI, amb el qual s’acreditarà l’edat del sol·licitant.

No hay comentarios

Dejar respuesta