El PP baixarà la taxa d’aigua potable als veïns del Carraixet

Marcos Sanchis: “És una vergonya que segueixin sense aigua potable pel retard de més d’un any per a instal·lar la desnitrificadora que els va prometre l’Alcalde”.

El Partit Popular es compromet a baixar la taxa d’aigua potable que pagaran els veïns del Carraixet quan a la fi puguin disposar de la mateixa si aconsegueixen el govern municipal en 2023. Des del PP recorden que dissabte que ve, dia 1 d’octubre s’emporta al ple municipal l’aprovació de les ordenances fiscals per a l’any 2023 i en les mateixes el govern de Roger Cerdà (PSPV-PSOE) manté la mateixa tarifa única a un preu de 1,34€/m³, que suposa cinc vegades més la tarifa que regeix per al nucli urbà. Per al PP es tracta d’una tarifa totalment injusta perquè discrimina els veïns per raó de la ubicació.

Per a Marcos Sanchis, regidor popular, “l’Ajuntament té l’obligació de procurar aigua potable a totes les zones urbanes de la ciutat, i a més fer-ho amb una taxa justa i proporcionada; no és de rebut que uns (els de Carraixet) paguin cinc vegades més que la resta de veïns de Xàtiva”. Per això, afegeix Sanchis “que els veïns del Carraixet tenen el compromís del PP que els baixaran la tarifa actual si aconseguim el govern municipal al maig de 2023”.

D’igual forma, denuncien des del PP el canvi de criteri de l’Alcalde sobre aquesta qüestió, quan al juny de 2021 apostava per un preu més parell al qual es paga en el nucli urbà de Xàtiva de 0,27€/m³, assumint llavors la idea del caràcter deficitari que sovint tenen els costos dels serveis públics.

D’altra banda, des del PP també denuncien els retards en més d’un any en la instal·lació d’una planta desnitrificadora amb la finalitat de potabilitzar l’aigua en el Carraixet. En aquest sentit recorda Marcos Sanchis que “al juny de 2021 l’Alcalde va anunciar que estaria operativa en el primer quadrimestre de 2022 i al febrer de 2022 ja advertim des del nostre grup que no s’anava a complir el termini promès. Més d’un any després no hi ha notícies de la desnitrificadora i els veïns continuen patint tot tipus de dificultats i contratemps en el seu dia a dia al no disposar d’aigua potable. I pitjor encara, no sabem si ja hi ha projecte sobre la taula, o si es licitarà durant aquest any o el que ve”. La ineficàcia del govern socialista, una vegada més, apunta Sanchis, la paguen els veïns de Xàtiva.

Des de l’Ajuntament volen aclarir que: «En aquest moment està adjudicada la redacció del projecte, que es va adjudicar fa un mes, aproximadament. Una vegada es tinga aquest projecte, es licitaran les obres. A l’octubre de 2021 s’inicia el procés d’expropiació pel qual s’adquireix la xarxa d’aigua del Carraixet. L’ajuntament pren possessió de la xarxa l’1 de gener. Després es va haver de fer un estudi de situació de la xarxa per a determinar les solucions tècniques. La intervenció és complexa i el que s’està fent ho determinen els tècnics municipals. Els veïns estan informats de tots els passos que s’estan donant».

No hay comentarios

Dejar respuesta