La Generalitat inverteix 890.000 euros a millorar l’accés a Estubeny i augmentar la seguretat en la CV-590

.- La consellera de Mobilitat ha visitat les obres executades que també milloren els accessos a Énguera, Anna, Xella, Bolbait, Navarrés, Quesa, Bicorb i Benalí
.- Rebeca Torró destaca que aquesta actuació “incrementa la seguretat viària de vianants i ciclistes, integra els entorns urbans i fomenta la mobilitat sostenible”

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha destacat la inversió de la Generalitat de 890.000 euros en la carretera CV-590 en l’accés a la localitat d’Estubeny.

Com ha assenyalat la consellera durant la seua visita a la localitat, en la qual s’ha reunit amb l’alcalde, Rafael Durán, “amb aquesta actuació, la Generalitat ha fet un pas més en el compliment dels seus objectius prioritaris en matèria de mobilitat”. Així, ha subratllat que aquesta actuació ja finalitzada “incrementa la seguretat viària de vianants i ciclistes, integra i millora l’entorn urbà i fomenta la mobilitat sostenible”.

Concretament, Rebeca Torró ha insistit que, “a més de la rotonda d’accés a la localitat que facilita la conducció, s’ha creat un itinerari per a vianants que enllaça el nucli urbà amb les parades d’autobús que s’han modificat perquè siguen més accessibles i còmodes, i facilitar l’ús del transport públic”. En definitiva, ha apuntat, “la Generalitat prioritza les necessitats de la ciudanía i millora la vertebració entre les comarques de l’interior”.

A més, Rebeca Torró també ha assenyalat que es millora l’accés a altres municipis pròxims de la comarca de la Canal de Navarrés com Énguera i el Caserio de Benalí, Anna, Xella, Bolbait, Navarrés, Quesa i Bicorb.

Segons ha explicat la consellera, “les actuacions de millora de la seguretat viària i d’accessibilitat per als vianants constitueixen per a la Generalitat un aspecte fonamental en la gestió de les infraestructures públiques”.

En aquest sentit ha afegit que “invertir a millorar les infraestructures és invertir en les persones i en el desenvolupament sostenible del territori ja, que en incrementar la seguretat viària i crear alternatives segures per a una mobilitat més sostenible i facilitar el transport públic, estem protegint la ciutadania i al medi ambient, contribuint a la descarbonització i, alhora, potenciant l’economia local en reduir els temps de trajectes i possibilitar el trànsit de mercaderies”.

Així mateix, la consellera ha incidit en la importància de “unes bones i segures vies de comunicació per a assegurar als municipis de l’interior de la Comunitat les mateixes oportunitats i idèntic accés als serveis públics i centres d’oci i comerç que la resta”.

La carretera CV-590 uneix l’A-7 a Xàtiva amb la N-330 a l’altura d’Aiora. Abans d’aquesta actuació de la Conselleria, l’accés des de la CV-590 a Estubeny es realitzava per mitjà d’una intersecció en T amb carrils d’espera en l’àmbit de la CV-590. En aquesta intersecció, hi havia dues parades d’autobús sense unes condicions adequades de seguretat i d’accessibilitat per als vianants i tampoc existia un itinerari per als vianants.

L’actuació ha consistit en l’execució d’una nova glorieta de 24 metres de ràdio exterior en el mateix punt en el qual se situava la intersecció en T. També s’ha remodelat les parades d’autobús, així com s’han habilitat itineraris per als vianants per a accedir des del nucli urbà d’Estubeny a aquestes. A més, s’ha executat una zona d’aparcament per a afavorir l’ús del transport públic i l’ús compartit de vehicles privats.

No hay comentarios

Dejar respuesta