La Generalitat adjudica l’Hospital d’Ontinyent a la multinacional OHL per 30’5 milions d’euros

L’empresa adjudicatària ha construït més de 150 hospitals a tot el món, entre ells l’Hospital Universitari La Paz a Madrid o el Lennar Medical Center de Miami

La Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana ha resolt l’adjudicació de les obres del nou Hospital d’Ontinyent, que seran executades per l’empresa Obrascon Huarte Lían, S.A.(OHL), per un import de 30.548.646’47 euros. Segons el document signat aquest dimarts per la Directora General d’Eficiència i Règim Econòmic, Carmelina Pla, al qual s’adjudica l’expedient de contractació i es dona llum verda a la formalització del contracte, el pressupost de les obres es repartirà en quatre anualitats: 4.043.298’05 euros en 2019; 7.871.604’91 en 2020; 13.132.121’58 en 2021 i 5.501.746’47 en 2022. Després de les pertinents publicacions i signatures a les properes setmanes podran començar les obres, que tindran un termini de 36 mesos des del seu inici per a la seua execució.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat que l’adjudicació de l’obra “culmina un procés d’anys de gestions al qual hem hagut de salvar moltes dificultats, que ara fructifiquen amb l’esperada adjudicació de l’obra. Volem agrair a la Generalitat Valenciana la seua voluntat, implicació i treball per atendre la necessitat d’un hospital del Segle XXI que tenim els veïns i veïnes d’Ontinyent i La Vall d’Albaida, un Hospital que ara, per fi, va a ser una realitat”, manifestava.

L’empresa multinacional OHL, és resultat de la fusió de la centenaria empresa Obrascón amb Huarte i Lían. Té un capital social de prop de 172.000.000 d’euros, i cotitza al Mercat Continu a través de les borses de Madrid, Barcelona, Bilbao i València. El seu àmbit d’actuació està repartit entre EEUU, Latinoamérica i Europa. Als seus més de 100 anys d’història ha estat responsable de grans obres tant a Espanya (Estació d’Atocha, Edifici Torres Blancas a Madrid, ampliacions dels ports d’A Coruña i Gijón i Cádiz) com per tot el món (tranvía de Medellín a Colombia, Sunset Office Center de Miami o Autopista Urbana Norte de México, entre moltes altres).

Al cas concret de la construcció d’hospitals, al llarg de la seua història OHL ha executat més de 150 hospitals de nova planta amb una superfície de més de 6 milions de m2, comptant amb més de 60.000 llits a països com Espanya, EEUU, Portugal, Panamá, Costa Rica, México, Argentina, Equador, Uruguay, Xile o Canadà. Entre ells estan a Espanya l’Hospital Universitari La Paz de Madrid; l’Hospital General de Getafe; o l’Hospital General de Villalba; i al món destaquen el South Miami Hospital i el Lennar Medical Center (tots dos a Miami, EEUU, aquest últim amb prop de 240.000 m2) o l’Hospital Militar de La Reina a Xile.

Segons la documentació feta pública per la Generalitat Valenciana, el futur Hospital d’Ontinyent comptarà amb dues zones d’estacionament per a la ciutadania, amb al voltant de 250 places, i una altra per a la plantilla i els professionals del centre sanitari a un dels soterranis amb 120 places. L’Hospital tindrà 6 plantes, dos d’aquestes soterranis, una àrea de Maternitat enfocat al part humanitzat, 5 quiròfans i 80 llits, i un Hospital de dia Mèdic-Quirúrgic, entre altres serveis assistencials. Entre ells hi haurà una àrea de Danys Cerebrals pionera a les Comarques Centrals, i que permetrà atendre pacients derivats no sols del propi departament sinò també de localitats com Alcoi o Gandia. La dotació d’aquest nou servei de rehabilitació ambulatòria (que inclourà sales de terapia ocupacional i gimnàs).

L’Hospital comptarà també amb una zona d’accés pel carrer sud que permetrà als vehicles accedir fins a aquest per deixar i recollir pacients, abans d’estacionar en un dels estacionaments públics. A més l’àrea de Maternitat i Parts comptarà amb un accés independent, paritoris, zones enjardinades i sales de naixement més enfocades al part humanitzat i a la relaxació de les dones parturientes. La plantilla del nou Hospital serà de 532 treballadors i treballadores, dels quals 344 seran personal sanitari, 102 personal no sanitari, i altres 86 personal extern per als serveis de cuina, neteja, manteniment o SAMU.

No hay comentarios

Dejar respuesta