La Font de la Figuera obri les portes de «Fotoibers», una mostra amb instantànies dels jaciments arqueològics valencians

Fotoibers, l’exposició itinerant del Museu de Prehistòria de València, s’inaugura aquest divendres al Museu Històric-Etnològic de la Font de la Figuera, on es podrà visitar fins el proper 4 de març de 2018.

Es tracta d’una mostra fotogràfica col·lectiva que sorgeix a partir del I Concurs Fotogràfic de la Ruta dels Ibers. Està formada per les obres d’una trentena de concursants que recullen instantànies dels nou jaciments arqueològics d’època ibèrica que originàriament formaven part de la Ruta dels Ibers. Un projecte de la Diputació de València i dels municipis d’Ayora, Camporrobles, Caudete de las Fuentes, Llíria, Moncada, Moixent, Olocau i Villar del Arzobispo, als quals s’han unit recentment Aras de los Olmos, Gàtova i Sagunt, amb l’objectiu de posar al servei i gaudi de la societat el ric patrimoni arqueològic d’època ibèrica conservat en territori valencià.

La mostra forma part del programa d’exposicions itinerants que el Museu de Prehistòria ofereix als municipis de totes les seues comarques amb l’objectiu d’apropar l’arqueologia a la ciutadania.

Fotoibersha recorregut al llarg de la seua existència 20 municipis de la demarcació de València i, en aquesta ocasió, arriba a la Font de la Figuera on presenta una exposició que es completa amb panells i materials arqueològics originals referits a jaciments ibèrics excavats al municipi, com són l’Alt del Frare, la Mola de Torró i la Cervera. D’entre les peces exposades destaquen els objectes associats a aquelles activitats adreçades a la transformació metal·lúrgica i teixit, armes, i ceràmiques locals i gregues.

Durant l’estada d’aquesta exposició a la Font de la Figuera es desenvoluparà un programa d’activitats complementàries, que inclou conferències i tallers didàctics per als escolars d’aquest municipi de la comarca de la Costera.

No hay comentarios

Dejar respuesta