La Font de la Figuera redueix el residu mesclat urbà en un 34% en els últims 4 anys

L’objectiu es arribar al mínim del 50% de recollida selectiva per a 2021 i en 2030 al 65%

L’Ajuntament posarà en marxa el compostatge comunitari per a 120 famílies la pròxima setmana

La Font de la Figuera ha aconseguit reduir el residu urbà en un 34% en els últims 4 anys gràcies a la separació de les deixalles. Ara, l’objectiu és arribar al mínim del 50% de recollida selectiva per a 2021.

L’alcalde Vicent Muñoz ha recalcat que “avancem per complir l’objectiu del 65% de La Unió Europea per 2030, però hem d’implantar ja la separació de la fracció orgànica”.

Per això, l’Ajuntament de la Font de la Figuera implantarà el contenidor marró de recollida de matèria orgànica el pròxim 16 abril.

Amb esta acció, 120 famílies de la zona de les Coves i la part baixa començaran a fer compostatge comunitari depositant les seues restes de matèria orgànica als contenidors de color marró instal·lats al poble.

La recollida es farà tres dies a la setmana a primera hora del matí, pel que les famílies hauran de depositar la matèria el dia d’abans per la nit.

L’Ajuntament s’encarregarà del transport a l’illa de compostatge ubicada al polígon Sant Cristòfol i el seu posterior tractament. D’esta manera, es redueixen els costos de gestió i estes tones de fem no es sumaran al rebut del COR.

Actualment, el residu mesclat costa a la Font de la Figuera 122 euros per tona i el residu orgànic, 88 euros per tona. Per tant, si es separen les deixalles es pagarà 34 euros menys per tona de fem, un 28,5% més barat.

El compostatge comunitari se sumarà al domèstic, que ja porten realitzant 46 famílies des de 2016. En total, seran 166 famílies del municipi les que participaran en esta acció.

Amb esta acció, la Font de la Figuera continua treballant per reduir les tones de fem que genera, reverteix efectes sobre el canvi climàtic i aconsegueix un important estalvi en la gestió de residus.

No hay comentarios

Dejar respuesta